Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη: Η οικογένεια μηνύει τον ιατροδικαστή για ψευδορκία

Μήνυση για ψευδορκία εις βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη φέρεται να έχει υποβάλει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Πρόκειται για τον ιατροδικαστή που υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την οποία έχουν λάβει υπόψη όλοι οι εισαγγελείς από τους οποίους έχει περάσει ο φάκελος του μοιραίου τροχαίου της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανοίξει, λοιπόν, με βάση τη μήνυση της οικογένειας, κλήθηκαν να καταθέσουν οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής και όχι -όπως αορίστως γράφεται τις τελευταίες ημέρες- σε εκδίκαση κάποιας έφεσης.

Ο ειδικός επιβεβαιώνει και τη συμβατότητα των τραυμάτων της Φρόσως Κυριάκου με τη θέση του συνοδηγού. «Ο δεξιά καθήμενος θα χτυπήσει με το δεξιό του ώμο την πόρτα του συνοδηγού, όπως ακριβώς έκανε η Ευφροσύνη Κυριάκου, η οποία έχει υποστεί, απολύτως συμβατά με τα ανωτέρω, κάταγμα του άνω άκρου του δεξιού βραχιόνιου οστού. Εχει υποστεί δε μόνο το συγκεκριμένο κάταγμα του δεξιού ώμου, διότι διένυσε πολύ μικρή διαδρομή, ακριβώς επειδή καθόταν στη δεξιά θέση του συνοδηγού, απείχε δηλαδή από τη δεξιά πόρτα περίπου 20 εκατοστά μόνο», καταλήγει στην έκθεσή του.

Η οικογένεια Παντελίδη με την αρχειοθέτηση και του σκέλους της υπόθεσης που αφορά σε ευθύνες φίλων του τραγουδιστή που του επέτρεψαν να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση, έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της διάταξης του εισαγγελέα, χωρίς να είναι γνωστό αν έχει ήδη προχωρήσει σε τέτοια κίνηση.

Προς το παρόν φαίνεται πως το ενδιαφέρον της οικογένειας είναι στραμμένο στο αν θα ευδοκιμήσει η μήνυση για ψευδορκία εις βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη, που ενδεχομένως θα ανοίξει άλλα μονοπάτια προκειμένου να επανεξεταστεί το ζήτημα του ποιος οδηγούσε εκείνο το βράδυ.

Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια και φέρονται να έχουν κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας μετά τη μήνυση της οικογένειας στον ιατροδικαστή, έχουν συντάξει 50σελιδη έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου με δεκάδες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα. Κατά πληροφορίες, στις καταθέσεις τους στη Δικαιοσύνη θα υποστηρίξουν όσα αναφέρουν καις το πόρισμά τους, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά την πορεία του οχήματος και των σωμάτων των τριών επιβαινόντων , καταλήγοντας ότι «το σώμα του οδηγού καταλήγει πιο αριστερά σε σχέση με το σώμα του συνοδηγού και για αυτόν τον λόγο ο οδηγός μπόρεσε να εξέλθει του οχήματος από την αριστερή μεριά του οχήματος» δείχνοντας ως συνοδηγό τον Παντελή Παντελίδη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για