Πάτρα: Νεαρός ιδιοκτήτης καφέ βρήκε τσαντάκι με 5.000 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία!

Είδε να πέφτει από οδηγό δικύκλου ένα τσαντάκι/πορτοφόλι που μάλιστα είχε μέσα ένα σεβαστό ποσό και χωρίς δεύτερη σκέψη το πήγε και το παρέδωσε στην αστυνομία προκειμένου να το ξαναβρεί ο κάτοχος του.

Ο λόγος για ένα νεαρό παιδί που διατηρεί καφετέρια επί της λεωφόρου Δημ. Γούναρη κοντά στη γωνία της Αλ. Υψηλάντου στην Πάτρα, τον Αλέξη Κοκκώνη, ο οποίος είδε μεσημεριανή ώρα να πέφτει το πορτοφόλι ενός δικυκλιστή στο οδόστρωμα. Αμέσως έτρεξε στο σημείο και είδε με έκπληξη πως το μεγάλο πορτοφόλι είχε μέσα όχι λίγα ευρώ ,αλλά το ποσό των σχεδόν 5.000 ευρώ σε μετρητά.

«Ήταν μεσημέρι και ξαφνικά είδα από την διερχόμενη μηχανή να αιωρείται ένα πορτοφόλι. Έτρεξα να το πιάσω αλλά δεν πρόλαβα να φωνάξω τον οδηγό και αμέσως πήγα στην Αστυνομία να το παραδώσω. Με ενημέρωσαν οι αστυνομικοί ότι εντόπισαν τον κάτοχό του και ο ίδιος ήρθε μετά στο κατάστημά μου για να με ευχαριστήσει για την πράξη μου. Με επαίνεσε, λέγοντας πως η κίνηση μου είναι παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες έχουν χαθεί», ανέφερε ο Αλέξης Κοκκώνης στην εφημερίδα «Η Γνώμη».

Η αδελφή του, Ιωάννα Κοκκώνη που επίσης ήταν παρούσα εκείνο το μεσημέρι στο καφέ την ώρα του συμβάντος, ανέφερε πως «ούτε για μια στιγμή δεν σκέφθηκε ο αδελφός μου να μην δώσει το τσαντάκι με τα χρήματα στην Αστυνομία. Με τέτοιες αρχές έχουμε μεγαλώσει από την οικογένειά μας και είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει με προσωπικό αγώνα και σκληρή προσπάθεια. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφθούμε πως θα καρπωνόμαστε τον κόπο ενός συνανθρώπου μας…».

Για την πράξη τους αυτή, τα δύο παιδιά δέχθηκαν συγχαρητήρια από γνωστούς και φίλους αλλά και γείτονες που έμαθαν για το συμβάν.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για