Ο «Λινάτσας»

Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, ειδικά τις προηγούμενες δεκαετίες, είχαν κάποιο προσωνύμιο με το οποίο έγιναν περισσότερο γνωστοί στην φίλαθλη κοινή γνώμη. Κανείς όμως σε τέτοιο σημείο όπως ο Βασίλης Δημητριάδης, ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές τη δεκαετία του ’40 και του ’50.

Κανείς δεν τον ήξερε ως Δημητριάδη, όλοι ως «Λινάτσα» τον έμαθαν, ακόμα και την τελευταία φορά που γράφηκε το όνομά τους στις εφημερίδες, όταν πέθανε τον Δεκέμβριο του 2016, το πρόγραμμα έγραφε: «Τον αγαπημένο μας Βασίλη Δημητριάδη «Λινάτσα» ετών 89 θανόντα κηδεύουμε» κλπ.

Κι όλοι με θλίψη είπαν «έφυγε ο Λινάτσας, έφυγε ο κυρ Βασίλης».

Όλοι τον ήξεραν ως  «Λινάτσα» και έτσι το θυμούνται. ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής, φόρεσε τη φανέλα του Αχιλλέα στα τέλη της 10ετίας του ΄40 και στις αρχές της δεκαετίας ΄50, ενώ όπως μας ενημερώνει ο αθλητικογράφος Τάσσος Σταθόπουλος, είχε συνδέσει το όνομά του με την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδας, χάρη στην οποία ο Αχιλλέας προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ήταν η πρώτη ομάδα από την Αχαΐα που το κατάφερνε! Χρόνια μετά, μιλώντας στον Γιάννη Παολίνο είχε αποκαλύψει και το τι περιελάμβανε το δείπνο της νίκης που δόθηκε στο κέντρο «Τραγούδα», που βρισκόταν στην πλατεία Ολγας: Φασολάδα! Μάλιστα μαζί τους είχαν δειπνήσει και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για