Άνοιξε ο Πύργος του Ερνέστος Τσίλλερ, στα ψηλαλώνια του Αιγίου

Εκατοντάδες κόσμος κατέκλεισε το ανακαινισμένο στολίδι στα ψηλαλώνια του Αιγίου.

Ο πύργος του Ερνέστος Τσίλλερ, κτισμένος στις αρχές του 1900, είναι ο μικρότερος νεοκλασσικός πύργος στην Ελλάδα με Νεο-Γοτθικά παράθυρα και Νεο-Μεσαιωνική κατασκευή. Εκείνη την περίοδο ο Σάξονας αρχιτέκτων Ερνέστος Τσίλλερ σχεδίασε μια σειρά δημόσιων έργων στο Αίγιο: Αρχαιολογικό Μουσείο (Παλιά Δημοτική Αγορά), Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, Ναό Αγίου Ανδρέα. Ο Πύργος δεν έχει καταγραφεί στα έργα του και θεωρείται πιθανόν να έχει σχεδιαστεί από τους μαθητές του. Δούλεψε ως μετεωρολογικός σταθμός και δημοτικό καφενείο προ και μετά πολεμικά.

Μέσα από την αρχιτεκτονική πινελιά του αρχιτέκτονα και  ζωγράφου Νίκου Μουρίκη , που επιμελήθηκε την ανακαίνιση του πύργου, βλέπει κανείς, πώς η τέχνη μπορεί να εισχωρήσει και να μεταλλάξει την δομικότητα ενός κτηρίου, προσδίδοντας του μια απαράμιλλή ομορφιά και φινέτσα, σεβόμενη την ιστορικότητα και την μοναδική του κληρονομιά.

Βλέποντας την αισθητική μετάλλαξη του χώρου, διακρίνει κανείς ότι πίσω από την αρχιτεκτονική του πύργου, κρύβεται ένα αίνιγμα της ψυχής του καλλιτέχνη, που καλεί θαμώνες και περαστικούς  να το λύσουν.

Εκεί ο επισκέπτης αφήνει τις αισθήσεις του, να αφουγκραστούν την ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το εσωτερικό του Πύργου. Ένας χώρος προσαρμοσμένος στο Ελληνικό «φενκ σουι».

Σας καλούμε λοιπόν στον υπέροχο πύργο του Ερνέστος Τσίλλερ να γευτείτε,  πέρα από τα υπέροχα εξωτικά κοκτέιλ και περίτεχνα ροφήματα, την υψηλή αισθητική που προσφέρει ο χώρος τόσο ψηλά όσο χαμηλά και έξω.

Είναι σίγουρο ότι θα χαλαρώσετε μόνος σας η με την ανήσυχη παρέα σας, σε ρυθμούς chill out μουσικής.


Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για