«Μάχη» του iPhone 5C με το Galaxy S5 στη Μεγάλη Βρετανία

Apple:Το αβέβαιο μέλλον του iPhone 5C

Σε περίπου τέσσερις μήνες από τώρα η Apple θα λανσάρει νέα iPhones. Αν και όλοι ασχολούνται με το επερχόμενο iPhone 6 ένα μεγάλο ερώτημα παραμένει που σίγουρα θα έχει προβληματίσει την Apple. Αυτό είναι τι θα γίνει με το iPhone 5C;

Πολλοί πιστεύουν πως η Apple θα πρέπει να σταματήσει την κυκλοφορία του μιας και μάλλον κάνει ζημιά στην εικόνα της εταιρείας ειδικά μιας και το στοίχημα ενός οικονομικότερου μοντέλου, έστω και αν αυτό είχε να κάνει με τα υλικά, δεν ταιριάζει με το DNA της Apple.

To iPhone 5C έχει μείνει πλέον στην ιστορία ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα προϊόντα της Apple με πολλούς να το συγκρίνουν με ένα παλαιότερο πυροτέχνημα της εταιρείας που ακούει στο όνομα iPod Hi-Fi stereo system. Με την τιμολόγηση του κανένας δεν κατάβαλε τι ήθελε να επιτύχει η Apple μιας και δεν είναι σε καμιά περίπτωση φτηνό, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται το iPhone 5. O συνδυασμός αυτός τελικά φαίνεται να μπέρδεψε τους καταναλωτές μιας και ουσιαστικά η Apple στην κατηγορία των ακριβών μοντέλων έφερε ένα iPhone 5 ουσιαστικά από πλαστικό.

Οι καταναλωτές από την άλλη για ακόμη μια φορά απέδειξαν πως δεν ενδιαφέρονται για μεσαίες λύσεις από την Apple και δεν έχουν συνδυάσει την εταιρεία με τέτοιες κινήσεις. Οι περισσότεροι αγοράζουν Apple προϊόντα ακριβώς για αντίθετους λόγους από αυτούς τους οποίους προσπάθησε να αναδείξει η Apple με το λανσάρισμα του iPhone 5C στην αγορά.

Μέχρι και πέρυσι η Apple προσέφερε σε χαμηλότερες τιμές τα μοντέλα iPhone του προηγούμενου έτους. Η ιδέα να εξαφανιστεί από την αγορά το iPhone 5 και να αναγεννηθεί με την μορφή του iPhone 5C ήταν κάτι τελείως πρωτότυπο για την πολιτική της Apple. Αν η Apple κρατήσει αυτή την πολιτική σημαίνει πως κάθε χρόνο η εταιρεία θα «σκοτώνει» τη ναυαρχίδα της και θα την τυλίγει σε ένα δελεαστικό πλαστικό περίβλημα και θα τη λανσάρει εκ νέου στην αγορά δίνοντας ζωή στη συσκευή αυτή για ακόμη 3 χρόνια τουλάχιστον.

Σε αυτή την περίπτωση η Apple ενισχύει το κέρδος της ανά τον χρόνο με ουσιαστικά μια παλαιότερη συσκευή που λανσάρετε ως νέα. Επίσης δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία στον Jonathan Ive να δοκιμάσει διάφορα υλικά τα οποία θα αποτελούσαν ρίσκο για να χρησιμοποιηθούν απευθείας σε ένα νέο iPhone.

Τέλος η Apple δίνει στους καταναλωτές την ευκαιρία να έχουν ένα πιο προσιτό νέο iPhone, ασχέτως αν στο εσωτερικό του βρίσκεται το περσινό μοντέλο.

Η ερώτηση λοιπόν μάλλον που πρέπει να γίνει είναι όχι αν θα δούμε ένα iPhone 6C, αλλά τι θα κάνει η Apple με το iPhone 5S, το πιο επιτυχημένο iPhone της μέχρι σήμερα.

Πηγή: appleworldhellas.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για