Εσύ αθλείσαι και η STRAVA σε παρακολουθεί!

Ένας real-time θερμικός χάρτης, που δείχνει τα σημεία που αθλούνται οι περισσότεροι στον κόσμο.

Αν είστε δεινός αθλητής τότε το Strava είναι για σάς. Η εφαρμογή και ο ιστότοπός της STRAVA ενισχύουν  την εμπειρία του αθλητισμού και συνδέουν εκατομμύρια αθλητές και πολίτες από όλο τον κόσμο. Είναι ένα εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο για εκείνους που αθλούνται.

Το σύνολο δεδομένων Strava αυξάνεται κατά εκατομμύρια ημερησίως και περιλαμβάνει τρισεκατομμύρια  σημεία δεδομένων GPS.

Από την στιγμή που θα συνδεθείτε στο app της STRAVA , κάθε αθλητική δραστηριότητα  που κάνετε θα καταγράφεται. Έτσι ώστε αργότερα να μπορείτε να την συγκρίνετε με άλλες δραστηριότητες σας και να την μοιράζεστε με φίλους. Η STRAVA καταγράφει κάθε μέτρο, ταχύτητα, ρυθμό, απόσταση και απόδοση, και τα συγκρίνει με άλλες  προηγούμενες προσπάθειες. Σας παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία για να βελτιώσει την απόδοσή σας.

Το Strava καταγράφει πολλά αγαπημένα αθλήματα, όπως σκι, kiteboarding, crossfit, καγιάκ, inline skating, αναρρίχηση, surfing, γιόγκα και πολλά άλλα.

Ποιο είναι όμως το όφελος από τα δεδομένα που αντλεί η STRAVA

Ο STRAVA  έχει ιδρύσει ένα ανεξάρτητο εργαστήριο labs.strava.com,  το οποίο εκμεταλλεύεται τα δεδομένα  που αντλεί από τους χρήστες και τις συσκευές , που έχουν εγκαταστημένο το λογισμικό της STRAVA, προκειμένου να δημιουργήσει χρήσιμα εργαλεία για έρευνα και στατιστικές.

Το 2017 εξέδωσε έναν θερμικό χάρτη GLOBAL HEAT MAP , που περιέχει ένα δισεκατομμύριο δραστηριότητες, από 13 τρισεκατομμύρια δεδομένα. Στο χάρτη απεικονίζονται παγκοσμίως  όλα τα μέρη, όπου αθλούνται οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Παράδειγμα αν θέλουμε να δούμε που πάνε οι Έλληνες για σκι, μπαίνουμε στον χάρτη, τσεκάρουμε την ανάλογη δραστηριότητα και βλέπουμε τα σημεία. Το ίδιο κάνουμε για το τρέξιμο, την ποδηλασία, το κολύμπι και το περπάτημα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε, πού οι Πατρινοί συνηθίζουν να κάνουν Kite surf, να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο. Με την βοήθεια του χάρτη μπορεί κάποιος να βρει καινούρια σημεία για δραστηριότητες που δεν ήξερε ότι υπήρχαν.

Το Παμπελοποννησιακό στάδιο και το έλος  της  πλάζ είναι μερικά από τα μέρη που οι Πατρινοί αθλούνται, όπως φαίνεται στον χάρτη

Και στο Δρέπανο κάνουν kite-surf

Για τις χειμερινές τους αθλοπαιδιές οι Έλληνες προτιμούν Καλάβρυτα και Αράχοβα

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για