Καλοκαίρι: Διατροφικές «πρώτες βοήθειες» – Πώς να αποφύγετε από μία δηλητηρίαση

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό πολλές φορές με την όχι σωστή συντήρηση των τροφίμων, έχουν ως αποτέλεσμα την εύκολη αλλοίωση πολλών από αυτά. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η κατανάλωση κάποιου αλλοιωμένου φαγητού ή τροφίμου ή ροφήματος, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

ΑΝέχετε καταναλώσει ένα αλλοιωμένο τρόφιμο και έχετε πάθει μία δηλητηρίαση, κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε συμπτώματα όπως εμετό ή/και διάρροια.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πίνετε σιγά σιγά νερό και υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες (ακόμη και κάποιο αναψυκτικό) για να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάθηκαν και να ακολουθήσετε μια ελαφριά δίαιτα με περιορισμένα λιπαρά και φυτικές ίνες, που επιβαρύνουν το έντερο.

Έτσι, καλό είναι, όταν τα συμπτώματα είναι έντονα, να αποφεύγετε τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά. Προτιμάται πιο ξηρά τροφή όπως φρυγανιές, ρύζι, μακαρόνια, βραστές πατάτες τα οποία σιγά σιγά θα εμπλουτίζετε με λίγη άπαχη πρωτεΐνη όπως βραστό κοτόπουλο, πάντα με αρκετά υγρά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για