"Γενέθλια" έχει σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Μουσείο Ακρόπολης: Ελεύθερη Είσοδος στις 25 Μαρτίου

Με ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την ημέρα της Εθνικής επετείου, 25η Μαρτίου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν τον χώρο δωρεάν και να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες δράσεις από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.Συγκεκριμένα, οι ειδικές για την ημέρα δράσεις θα είναι:«Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»:Στα πλαίσια αυτής, αρχαιολόγοι και φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκθέματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία και τη μυθολογία τους. Η δράση διευκρινίζεται πως απευθύνεται σε ενήλικες και οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις, διάρκειας 50 περίπου λεπτών, στις οποίες θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας(αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα), θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ώρες στις παρακάτω γλώσσες:Ελληνικά στις 10 π.μ., 1 μ.μ. & 3:30 μ.μ.
Αγγλικά στις 10:30 π.μ.
Γαλλικά στις  10:30 π.μ.

«Οι Αθηναίοι θυμούνται την ιστορία τους»:

Η εν λόγω δράση απευθύνεται στα παιδιά(και τους γονείς τους), τα οποία με την βοήθεια των αρχαιολόγων φροντιστών θα αναζητήσουν εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας καθώς και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο. Η δράση θα παρουσιαστεί στις 12 το μεσημέρι για παιδιά 4 έως 7 ετών ενώ για παιδιά 8 εως12 ετών στις 1:30 μ.μ. και 3 μ.μ.  Και εδώ, όπως διευκρινίζει το μουσείο, θα τηρηθεί αυστηρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 20 παιδιά) ενώ και η αναζήτηση για τους μικρούς μας φίλους θα διαρκέσει περίπου 50 λεπτά.

Διευκρινίζεται πως την ίδια μέρα, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για