Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras | ArtWalk 3 έρχεται και αλλάζει την πόλη!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καλλιτέχνες της street art από ολόκληρο τον κόσμο, θα συμμετέχουν στο ArtWalk 3 που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και Ιούνιο του 2018 στην Πάτρα.

Ο ΜΗ κερδοσκοπικός οργανισμός, Art in Progress θα φιλοξενήσει κάποιους από τους σημαντικότερους έλληνες και ξένους street artists με διεθνή εμπειρία. Οι καλλιτέχνες, αφήνοντας το προσωπικό τους «σημάδι», θα δώσουν μία νέα δυναμική και περιεχόμενο στην πόλη, γεμίζοντας εξωστρέφεια και χρώμα την Πάτρα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο OPEN CALL της διοργάνωσης ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία, με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 50 και τους συμμετέχοντες να εκπροσωπούν τόσο την Ελλάδα όσο και πολλές χώρες του εξωτερικού. Ενδεικτικά υπήρχαν συμμετοχές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Μεξικό.

Τα προσχέδια που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν εξαιρετικό δημιουργικό ενδιαφέρον, κάνοντας την τελική επιλογή ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν να δημιουργήσουν φέτος τοιχογραφίες – murals στην πόλη της Πάτρα είναι οι NEVERCREW, CHRIS RIGGS, CHRISTINA ANGELINA, FELIX RODEWALDT, FIKOS, WD, APSET, TAXIS, POLITICAL STENCIL, HAMBAS, ΔΗΜΗΤΡΗΣΚΟΚΟΡΗΣ και BILOS.

Τo ArtWalk 3 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την υποστήριξη: του ΟΛΠΑ ΑΕ, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, του PRO HELVETIA, του Goethe Zentrum Patras και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 3

 H Art in Progress, στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 3, ανακοινώνει την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή εισηγητών – καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα παρέχονται δωρεάν προς το κοινό σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ που θα λάβει χώρα τον Μάιο και Ιούνιο 2018 στην Πάτρα.

Σκοπός της διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ArtWalk 3 είναι η γνωριμία των πολιτών της Πάτρας με την τέχνη του δρόμου – street art. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα του γκράφιτι, να εκπαιδευτούν σε διαφορετικές τεχνικές τοιχογραφιών και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης στον δρόμο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια έμπειρων καλλιτεχνών που θα καθοδηγήσουν συμμετέχοντες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων στην δημιουργία τοιχογραφιών μέσα από τις τεχνικές όπως οι Throw Up, Stencil, Tape Art, Γκράφιτι με τη χρήση τεχνολογίας κ.ά.

Πληροφορίες για το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ArtWalk3 μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

 «Throw up» – BILOS

Το Throw Up είναι το επόμενο βήμα από τα γνωστά σε όλους tags. Το Throw Up  συνήθως έχει 1 έως 2 χρώματα και τη μορφή bubble letters. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να σχεδιάζουν το Throw Up στο χαρτί και στη συνέχεια πώς να το μεταφέρουν στον τοίχο. Εισηγητής του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι ο πατρινός graffiti artist και illustrator BILOS.

Ημερομηνία: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ώρα:   18:00 – 20:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Ελ. Βενιζέλου & Ευρυσθέως

Συμμετέχοντες: 10 άτομα, 12 – 18 ετών

Πληροφορίες για τον BILOS μπορείτε να βρείτε:

bilosmantho.com

www.instagram.com/_bilos_

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μόνο τηλεφωνικά στον τηλεφωνικό αριθμό: 6948098744, 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., Καθημερινά εκτός Κυριακής.

Λόγω του περιορισμού στον αριθμό συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα/κηδεμόνα τους.

Περισσότερα νέα για το ArtWalk 3 μπορείτε να παρακολουθείτε στα παρακάτω links:

https://www.facebook.com/artinprogress.patras/

https://www.facebook.com/StreetArtFestivalPatras/

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για