Προβλήματα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της Πάτρας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Είναι γνωστά στη τοπική κοινωνία τα σπουδαία αποτελέσματα που έχει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που βρίσκεται στο Ζαβλάνι Πατρών, καθώς επίσης είναι γνωστή και η πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στους διδασκόμενους.

Υπάρχουν όμως και αρκετά καθημερινά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου, τα οποία εντοπίζονται στη μη έγκαιρη στελέχωση με διδάσκοντες αμέσως μόλις αρχίζει ο κύκλος σπουδών, στην δυσκολία ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας, στην έλλειψη πιστώσεων για γραφική ύλη και για διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων των ενήλικων μαθητών εκτός σχολείου.

Επειδή, όμως δεν αρκεί η μεγάλη προσφορά των διδασκόντων και της διοίκησης του σχολείου, οι οποίοι υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες στέκονται κοντά στους διδασκόμενους διευκολύνοντας την φοίτησή τους, αλλά χρειάζεται και η πολιτεία να στηρίξει εμπράκτως τον θεσμό και να μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων και την αντιμετώπιση των ζητημάτων έγκαιρα.

Καλείσθε να δώσετε λύσεις και άμεσες απαντήσεις:

Πώς θα επιλύσετε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και πιο συγκεκριμένα αυτά του σχολείου της Πάτρας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για