ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Έτοιμοι να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος

O επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ ανοίγει τα χαρτιά του μια μέρα πριν φτάσει στην Αθήνα. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής», ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλάει για τη δεύτερη αξιολόγηση, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τις αλλαγές που απαιτούνται για να κερδίσει και πάλι η Ευρώπη τους πολίτες της.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιµη να γυρίσει σελίδα. Το «success story» που γράφουµε, µαζί, σηµαίνει την επιστροφή στην οµαλότητα: αλλά µια νέα οµαλότητα µε βιώσιµη δηµόσια οικονοµική πολιτική και µια πιο ανταγωνιστική οικονοµία, ικανή να δηµιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Ελληνες χρειάζονται», τονίζει ο Ευρωπαίος αξιωµατούχος.
Ενώ δηλώνει ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για