Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων κ. Νίκου Τζανάκου για το θέμα των αδέσποτων τετράποδων

Νίκος Τζανάκος: “Πάτρα: Η δική μας Πόλη” :

«Δήμος που δεν αγαπάει τα ζώα, δεν αγαπά και του δημότες του»

Είναι γνωστό πως στην Πάτρα η προστασία των αδέσποτων φίλων μας δεν είναι… κομματική επιλέξιμη δαπάνη της νυν Δημοτικής αρχής.

Το μόνο που έκαναν ήταν ισχνές παρεμβάσεις και να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Οι ζωοφιλικές οργανώσεις και οι μεμονωμένοι ζωόφιλοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ απουσιάζει παντελώς μια δομημένη Δημοτική πολιτική στο θέμα των αδέσποτων και της προστασίας τους, κάτι που κάθε σοβαρή πόλη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα διαθέτει εδώ και χρόνια.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προφανώς για τους γνωστούς σε όλους μας, πια, λόγους ιδεοληψίας αναφορικά με την πηγή χρηματοδοτήσεων, γύρισε και σε αυτόν τον τομέα την πλάτη. Επί της ουσίας αρνήθηκε να είναι θεματοφύλακας της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας για τη δημιουργία υποδομών με σκοπό την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, (δηλαδή την περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, σίτιση, υιοθεσία και επανένταξη), κάτι που δεν έπραξαν άλλες ελληνικές πόλεις οι οποίες έχουν ήδη κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Απεναντίας, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας άφησε το πρόβλημα να διογκώνεται και να διαιωνίζεται ανεξέλεγκτα.

Η Δημοτική μας παράταξη θεωρεί αυτονόητο πως πρέπει να διεκδικηθεί κάθε ευρώ διαθέσιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από άλλους πόρους, ώστε να αμβλυνθούν τα τεράστια σημερινά προβλήματα που αφορούν τους τετράποδους φίλους μας και επιτέλους να γίνουμε μια πόλη που αντιμετωπίζει τα προβλήματά της προσέχοντας την ποιότητα ζωής όλων όσων «διαμένουν» σε αυτή …ακόμα και αυτών που δεν ψηφίζουν, αλλά μας χαρίζουν απλόχερα την αγάπη και την ζεστασιά τους!

Δεν είναι απλά υποχρέωση μας, αλλά καθήκον.

Δήμος που δεν αγαπάει τα ζώα, είναι σίγουρο πως δεν αγαπά και τους Δημότες του…


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για