ΡΑΠ: «Άκυρη η διαδικασία σύγκλισης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δ. Ελλάδας»

Η Παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θεωρεί ότι η διαδικασία σύγκλισης της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για εκλογή Προεδρείου είναι άκυρη διότι η πρόσκληση πολλών μελών του ΔΣ, μεταξύ των οποίων και των δύο μελών της δικής μας παράταξης, έγινε τηλεφωνικά – και όχι με γραπτή επίδοση – την ίδια ημέρα (16-10-2014) που ορίστηκε η συνεδρίαση και μάλιστα λίγες ώρες πριν την ορισθείσα προς τούτο ώρα της 15.00 κατά παράβαση των σχετικών προβλέψεων του Κανονισμού Λειτουργίας των Δ.Σ των ΠΕΔ και κάθε έννοιας εύλογης προθεσμίας επίδοσης της πρόσκλησης πριν την κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Έτσι, όμως, αποκλείεται ουσιαστικά η συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.

Αποτέλεσμα ήταν ότι κατά την ανωτέρω συνεδρίαση της 16-10-2014 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ, όπως επισημάνθηκε, άλλωστε, από την εκπρόσωπό της παράταξής μας Ουρανία Μπίρμπα στον κ. Παπαναστασίου, σε αντίθεση με την άποψη που διατυπώθηκε για την μη αναγκαιότητα απαρτίας τονίζοντας, παράλληλα, ότι δεν τίθεται μόνο ζήτημα τυπικότητας αλλά ουσίας και δημοκρατίας.

Η πρόσκληση θα πρέπει να είναι γραπτή και  να επιδίδεται σε κάθε μέλος του Δ.Σ. τρεις τουλάχιστον ολόκληρες ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για την συνεδρίαση και να αναγράφονται σε αυτήν περιληπτικά και όχι αόριστα τα προς συζήτηση θέματα.

Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις η πρόσκληση μπορεί να επιδοθεί και την ίδια ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται για ποιο λόγο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ.

Πιστεύουμε ότι οι υποψήφιοι για το προεδρείο της ΠΕΔ θα ήθελαν η εκλογή τους να γίνει με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών του Δ.Σ και να μην είναι το αποτέλεσμα μιας παράνομης και αντιδημοκρατικής διαδικασίας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για