«Γερμανοί κοντά τα χέρια σας από την αρχαία Αμφίπολη»! Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τον πλούτο της Ελλάδας

Να προστατεύσουν τις αρχαιότητες οι οποίες ενδεχομένως θα βρεθούν στην αρχαία Αμφίπολη από τους Γερμανούς καλεί τους αρχαιολόγους η βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, η οποία με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο «facebook» την Κυριακή προειδοποίησε για «μεθόδευση» και υποστήριξε πως «οι Γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει».

Η κα Μακρή απευθύνθηκε προσωπικώς στην επικεφαλής των αρχαιολόγων Κατερίνα Περιστέρη: «Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει. Επειδή οι πατρώνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θησαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους. Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους. Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε Αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους.

Επειδή στην δανειακή σύμβαση , που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση, υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις. Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήσεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για