Αν. Τζουραμάνης: «Κακή προσπάθεια ρύθμισης ενός πολύ σοβαρού θέματος ο Ν. 4250 περί αξιολόγησης» – Εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας» για τους εργαζομένους του Δήμου

Εκδήλωση για τους εργαζομένους του Δήμου Πατρέων διοργάνωσε χθες ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Πάτρα», κατά την διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης τόνισε ότι τίθενται εναντίον του νόμου 4250 που αφορά στο θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπηρεσιών και υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντάς τον «μια κακή προσπάθεια ρύθμισης ενός πολύ σοβαρού θέματος».

Η «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» θεωρεί ότι το θέμα αξιολόγησης είναι ζωτικής σημασίας για την δημόσια διοίκηση και οι όποιες αλλαγές μπορούν αν προέλθουν μόνο μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Πρώτα αξιολογείται η υπηρεσία, έπειτα περιγράφονται οι αρμοδιότητες των θέσεων εργασίας για την κάθε υπηρεσία και στο τέλος αξιολογείς τον εκάστοτε δημόσιο υπάλληλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζουραμάνης.
Παράλληλα ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» ανέλυσε το μοντέλο διαρκούς επιτυχίας ενός σύγχρονου οργανισμού, όπως ο Δήμος Πατρέων, βασιζόμενος στους παρακάτω επτά πυλώνες :
1. Θεμελιώδη ιδεολογία
2. Άνθρωποι
3. Κουλτούρα
4. Συστήματα/ Τεχνολογία
5.Δομές
6.Στρατηγική
7.Μάθηση
«Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να δημιουργήσει τον Δήμο του μέλλοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Έναν Ανοικτό-Δυναμικό Δήμο, έναν Πολιτικό- Κοινωνικό, Μεταρρυθμιστικό – Νεωτερικό Δήμο. Ένα δήμο που διαβουλεύεται και λογοδοτεί στους πολίτες, συνεργάζεται αλλά και διεκδικεί από την πολιτεία, υπηρετεί τους πολίτες, ενεργεί με διαφάνεια, εφαρμόζει στρατηγικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα, έναν δήμο που θέτει στο κέντρο του τον δημότη».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για