Χρηματοδότηση Δήμων για σταθμούς αδέσποτων

Λύνεται το ζήτημα της περισυλλογής αδέσποτων ζώων στην Πάτρα, που έγινε μεγάλο, μετά το κλείσιμο του σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών!

Με την ΚΥΑ «Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους και έγκριση των σχετικών πιστώσεων έτους 2016» (ΦΕΚ Β΄ 2082/06-07-2016) και την Εγκύκλιο που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ σε όλους τους αρμόδιους φορείς στις 15-07-2016, καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων (φορείς).

Πρόκειται για δήμους και φορείς με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή τους, την υιοθεσία ή την επανένταξη τους.

Σημειώνεται ότι, η χρηματοδότηση αφορά μόνο τους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μετά τα παραπάνω λύνεται το ζήτημα της περισυλλογής αδέσποτων ζώων στην Πάτρα, που έγινε μεγάλο, μετά το κλείσιμο του σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών, που είχε συγκροτηθεί σε αναπλήρωση του κυνοκομείου Ελεκίστρας, το οποίο έκλεισε πριν πολλά χρόνια. Παράλληλα ικανοποιείται το αίτημα του Δήμου Πατρέων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για