ΧΑΚΑΡΑΝΕ ΤΟ FACEBOOK!!! Λογαριασμοί 50 εκατομμυρίων χρηστών έχουν πιθανόν παραβιαστεί – Μεγάλο το λάθος παραδέχεται η εταιρεία

Το Facebook έχει υποστεί επίθεση που εκθέτει τους προσωπικούς λογαριασμούς 50 εκατομμυρίων χρηστών, παραδέχθηκε η εταιρεία.

Ένα τρωτό σημείο στον κώδικα του κοινωνικού δικτύου άνοιξε την πόρτα στους Hacker για να μπορούσαν να ελέγξουν τις συνδέσεις των χρηστών και να δουν τις πιο ιδιωτικές τους πληροφορίες , ανέφερε η εταιρεία. Οι διοίκηση του Facebook ανέφερε ότι το γεγονός αυτό της παραβίασης είναι λυπηρό και ότι όντως η παραβίαση είναι πιθανόν να έχει συμβεί.

Το θέμα αφορούσε το εργαλείο «προβολή ως», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα δικά τους προφίλ όπως θα φαινόταν σε άλλους χρήστες. Με την εκμετάλλευση αυτού του καινού ασφαλείας, οι χάκερ μπόρεσαν να κλέψουν το «κλειδί πρόσβασης» που κρατάει ασφαλείς τους λογαριασμούς των χρηστών και στη συνέχεια να καταφέρουν να τους παραβιάσουν, δήλωσε το Facebook

Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε με 9 βήματα

Η εταιρεία βρήκε το ελάττωμα την Τρίτη και έχει ξεκινήσει σχετική έρευνά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πει κανείς ακόμα ποιος έχει χρησιμοποιήσει το σφάλμα και σε ποιόν.

Οποιοσδήποτε του οποίου ο λογαριασμός διακυβεύεται είναι πιθανό να ενημερωθεί καθώς το Facebook συνεχίζει την έρευνά του. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνεις,  εκτός από το να ελέγξει  ότι ο λογαριασμός του δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο. Η συχνή αλλαγή κωδικού στον λογαριασμό, δεν θα αναιρέσει τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης.

Το Facebook δήλωσε ότι το σφάλμα είχε διορθωθεί. Είχε επίσης απενεργοποιήσει εντελώς τη λειτουργία «προβολή ως» για τώρα και θα επαναφέρει αυτούς τους κωδικούς ασφαλείας έτσι ώστε όποιος έσπασε κάποιον λογαριασμό τώρα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 90 εκατομμύρια χρήστες θεωρούν ότι έχουν πληγεί, καθώς και άλλα 40 εκατομμύρια χρηστών που κάνει χρήση της λειτουργίας «προβολής ως» το τελευταίο έτος – θα αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς τους και θα πρέπει να συνδεθούν ξανά. Το να γίνει όμως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος έχει δει στο λογαριασμό σας.

Το Facebook πρότεινε να βρεθούν περισσότεροι χρήστες, που μπορεί να έχουν ενδεχομένως επηρεαστεί και ότι θα συνεχιστεί η έρευνα.

«Δεδομένου ότι μόλις ξεκινήσαμε την έρευνά μας, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει αν έχουν γίνει κακή χρήση αυτών των λογαριασμών ή έχουν κάποιοι πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία», γράφει ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων, σε μία δημοσίευση.

«Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις ή πού βασίζονται, προσπαθούμε σκληρά για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά τα στοιχεία – και θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες ή εάν αλλάξουν τα γεγονότα. Επιπλέον, εάν εντοπίσουμε περισσότερους λογαριασμούς που επηρεάζονται, θα επαναφέρουμε αμέσως τα αναγνωριστικά τους πρόσβασης. »

Η επίθεση προήλθε από μια «πολύπλοκη αλληλεπίδραση πολλαπλών προβλημάτων στον κώδικα μας», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του Facebook. Έδωσε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευόταν, πέρα ​​από το γεγονός ότι στηρίχθηκε στο χαρακτηριστικό «προβολή ως» και ότι «προήλθε από μια αλλαγή που κάναμε στη λειτουργία μεταφόρτωσης βίντεο τον Ιούλιο του 2017» που επηρέασε αυτό το εργαλείο.

«Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των πολιτών είναι εξαιρετικά σημαντική και λυπούμαστε για ότι συνέβη». «Γι ‘αυτό έχουμε αναλάβει άμεσα δράση για να εξασφαλίσουμε αυτούς τους λογαριασμούς και να ενημερώσουμε τους χρήστες για το τι συνέβη».

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την προστασία των προσωπικών  δεδομένων συνεπάγει ότι το Facebook θα αναγκαστεί να προβεί σε διορθώσεις τέτοιων δυνητικών παραβιάσεων διότι θα αντιμετωπίσει  τεράστια πρόστιμα.

Πηγή independed

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για