Κυβέρνηση: «Εκλογές αν επιμείνουν για αφορολόγητο και μειώσεις συντάξεων»

– «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά αρνηθήκαμε για να μην δεσμεύσουμε τους επόμενους!»
– «Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία» – «Αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ»
– «Όταν τελειώσουν οι εκλογές στην Ευρώπη το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%»Πολιτική λύση έως τα Χριστούγεννα θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, δηλώνει κυβερνητική πηγή όσον αφορά στην διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο». Είπε ακόμα ότι υπάρχει διαφωνία για πόσα χρόνια θα ισχύσουν τα πλεονάσματα στο 3,5% και πρόσθεσε ότι κάποιοι ζητούν και μετά το 2020! Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση…».

Όσον αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα αυτά δεν θα ποσοτικοποιηθούν αλλά θα περιγραφούν. Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και πρόσθεσε με νόημα ότι αν επιμείνουν θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις».

Πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».

«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».
Θανάσης Λυρτσογιάννης – newsit.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για