Όσα δεν ξέρετε ακόμη για τις λάμπες LED.

Γιατί οι λάμπες LED καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην προτίμηση του καταναλωτικού κοινού; Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι ότι οι λάμπες LED σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες παρέχουν ενεργειακή απόδοση που κυμαίνεται από 80-90%. Εκτός όμως από την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση, οι λάμπες LED διακρίνονται τόσο για την ανθεκτικότητά τους όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας, χαρακτηριστικά που τις καθιστούν την πιο έξυπνη λύση φωτισμού σήμερα.

Αν αναρωτιέστε γιατί να αντικαταστήσετε τις λάμπες φθορίου ή αλογόνου με λάμπες LED, τότε αξίζει να διαβάσετε τους δύο πιο σημαντικούς λόγους παρακάτω:

  1. Φωτισμός μεγάλης διάρκειας.

Τι κάνει τελικά τις λάμπες LED να είναι μία οικονομικά συμφέρουσα πρόταση για τον φωτισμό του σπιτιού σας; Το γεγονός ότι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι ανθεκτικές και εξοικονομούν ενέργεια σε μεγάλο βαθμό!

Οι λάμπες LED έχουν απίστευτα μεγάλη διάρκεια ζωής. Δεν χρειάζεται να τις αλλάζετε συχνά ενώ σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λάμπες, δεν καίγονται αλλά μειώνουν την ένταση φωτός που εκπέμπουν στέλνοντας προειδοποιητικά σημάδια ότι πλησιάζει η ώρα να τις αντικαταστήσετε. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και μετά την αναγραφόμενη διάρκεια ζωής τους, οι λάμπες LED συνεχίζουν να λειτουργούν, αλλά όχι στο 100%.

Παραδοσιακές λάμπες VS. Λάμπες LED

Οι παραδοσιακές λάμπες μπορούν να προσφέρουν από 750 ώρες φωτισμού μέχρι 2.000 ώρες για συγκεκριμένες κατηγορίες και μάρκες. Αντίθετα, οι λάμπες LED μπορούν να προσφέρουν 50.000 ώρες και μερικά εμπορικά σήματα να φτάνουν μέχρι και τις 10.000 ώρες.

  1. Η ποιότητα παίζει ρόλο.

Παρόλο που ο φωτισμός LED κερδίζει τα πρωτεία λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής των λαμπτήρων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ποιότητα παίζει πάντα σημαντικό ρόλο καθώς μπορεί να διαφέρει από μάρκα σε μάρκα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που δεν θα «βγει» σε σύντομο χρονικό διάστημα ελαττωματικό. Στον Ledokosmo μπορείτε να βρείτε προϊόντα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπως Philips, Duracell, V-TAC, Spotlight, Big Solar κ.ά.

Ακόμη, η ποιότητα των εξαρτημάτων των λαμπτήρων είναι καθοριστικής σημασίας. Οι πυκνωτές παραδείγματος χάριν αποτελούν μέρος του κυκλώματος σε κάθε οδηγό LED. Στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό και αν οι λαμπτήρες χρησιμοποιούνται τακτικά είναι πολύ πιθανό να μην συμβαδίσει η πραγματική διάρκεια ζωής τους με την αναγραφόμενη.

Γενικότερα, εάν μία λάμπα LED δεν ανταποκρίνεται στην διάρκεια ζωής που «υπόσχεται» ο κατασκευαστής, τότε αυτό οφείλεται στην ποιότητα των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί. Σήμερα, ωστόσο, πολλοί είναι οι κατασκευαστές που αρχίζουν να φτιάχνουν τους πυκνωτές των λαμπτήρων κεραμικούς εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για