Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Η βιομηχανία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων παραμένει ανθεκτική ακόμη και σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Ως εκ τούτου, η εκμάθηση για να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων μπορεί να αποβεί σε κερδοφόρο εγχείρημα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο τον Μάιο του 2017 στην ιστοσελίδα Bloomburg Businessweek, «οδηγούμε τα αυτοκίνητά περισσότερο». Ωστόσο, η Hoovers Inc. αναφέρει ότι η βιομηχανία εξαρτημάτων αυτοκινήτων παρουσιάζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης από το γεγονός ότι οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες παράγουν πάνω από το μισό των συνολικών εσόδων του κλάδου. Πριν ανοίξετε ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να κάνετε διεξοδική έρευνα της αγοράς σας.

Επιλογή τοποθεσίας

Ως έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η τοποθεσία είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας. Προσδιορίστε τον κορεσμό των καταστημάτων ανταλλακτικών μέσα και γύρω από τον μελλοντικό τομέα δραστηριότητάς σας. Ερευνήστε τη φύση των πιθανών αγοραστών σας καθώς και την αγοραστική τους δύναμη. Η επιτροπή χωροταξίας της πόλης σας μπορεί να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με την τελευταία χαρτογράφηση της τοποθεσίας του καταστήματός σας και των γύρω περιοχών.

Έρευνα αγοράς

Για να βοηθήσετε την έρευνα αγοράς σας, ανατρέξτε στην έκθεση «Barnes Reports» «Έκθεση ανταλλακτικών και καταστημάτων αυτοκινήτων των ΗΠΑ» για το έτος. Προσδιορίστε τον ανταγωνισμό σας. Μερικοί από τους κορυφαίους λιανοπωλητές αυτοκινήτων είναι ο Παζαρόπουλος, ο Λαϊνόπουλος, η ΕΚΑ και η Λάμδα. Εάν το κατάστημά σας βρίσκεται κοντά σε οποιονδήποτε από αυτούς τους μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης, πρέπει να δημιουργήσετε μια στρατηγική εισόδου στην αγορά που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του καταστήματός σας. Μελετήστε την εξειδικευμένη στρατηγική μάρκετινγκ του ανταγωνισμού σας και στη συνέχεια δημιουργήστε τη δική σας. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε κοντά σε ένα κατάστημα O’Reilly Automotive, το οποίο πωλεί το δικό του εμπορικό σήμα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, πρέπει να ειδικεύεστε σε μια ετικέτα ή μια υπηρεσία που δεν προσφέρει.

Άδειες

Τα κράτη έχουν ποικίλους κανόνες και κανονισμούς που αφορούν την αδειοδότηση των εταιρειών, την έκδοση αδειών και την εγγραφή των επιχειρήσεων. Γενικά, πρέπει να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας και να αποκτήσετε μια γενική επιχειρηματική άδεια. Επειδή πρόκειται να πουλήσετε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, πρέπει επίσης να υποβάλετε αίτηση για καταχώρηση φόρου πωλήσεων. Αν πρόκειται να πουλήσετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ενδέχεται να χρειαστεί να αποκτήσετε ξεχωριστή άδεια, ανάλογα με την τοποθεσία της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα, στη Γεωργία, τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων χρειάζονται ειδική άδεια εκμετάλλευσης και άδεια χρήσης εξαρτημάτων αυτοκινήτων, αντίστοιχα. Το κρατικό γραφείο χορήγησης άδειας για την επιχείρηση σας θα πρέπει να σας κατευθύνει στην αρμόδια υπηρεσία για λιανοπωλητές αυτοκινήτων σε τοπικό επίπεδο.

Μίσθωση προσωπικού

Προσλάβετε ταμίες και προσωπικό πωλήσεων. Ο αριθμός που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος του καταστήματός σας. Το προσωπικό πωλήσεων πρέπει να είναι εξοικειωμένο – αν όχι εξειδικευμένο – με εξαρτήματα αυτοκινήτων και με την αντικατάσταση των ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Βοηθάει επίσης αν έχουν εκπαίδευση στην επισκευή και στην συντήρηση οχημάτων.

Άρθρο από Maxxparts.gr Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για