Ραγδαίες εξελίξεις: Ο ΕΦΚΑ επέστρεψε αναδρομικά «δώρα» σε 2 συνταξιούχους!

Στην επιστροφή, και μάλιστα εντόκως, των δώρων σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ προχώρησε ο ΕΦΚΑ, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην υπόθεση των διεκδικήσεων από υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα για τον 13ο και 14ο μισθό ή σύνταξη, που κόπηκαν το 2012.

Τα  χρήματα των επιστρεφόμενων δώρων ήδη κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και εφόσον πράγματι ισχύει, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, για τη μαζική επιστροφή των δώρων, που θα κοστίσει αρκετά δισ. ευρώ.

Η απόφαση φαίνεται πως αιφνιδίασε το υπουργείο Εργασίας το οποίο εξέδωσε ανακοίνωσε χθες το βράδυ, με την οποία όμως, ούτε επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει την επιστροφή των δώρων, συντηρώντας το μυστήριο.

Πρόκειται για μια απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία επιδίκασε σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ, ποσό σχεδόν 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς 4051 και 4093 του 2012, οι οποίοι στη συνέχεια κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και άλλες αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωσαν προσφεύγοντες, αλλά έχουν μείνει ανεκτέλεστες. Στην προκειμένη περίπτωση, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το ποσό όχι μόνο επιδικάστηκε, αλλά και εξοφλήθηκε από τον ΕΦΚΑ, με τα χρήματα να καταβάλλονται τους λογαριασμούς των δυο συνταξιούχων, την προηγούμενη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου. Οι δύο συνταξιούχοι έλαβαν αναδρομικά από τον Ιούνιο 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για