Αυτοί είναι οι νικητές του 3ου «GROWTH AWARDS»

Πλαίσιο Computers

Το Πλαίσιο ξεκίνησε το 1969 από το φοιτητή Πολυτεχνείου τότε Γιώργο Γεράρδο από ένα κατάστημα 11 τ.μ. στη Στουρνάρη και συστήθηκε με τη σημερινή του νομική μορφή το 1988. Το Όραμα του Πλαισίου ήταν η δημιουργία μιας πελατοκεντρικής επιχείρησης και ειδικότερα ενός
χώρου στον οποίο οι πελάτες μπορούν σήμερα να βρουν και να προμηθευτούν τα πάντα σε σχέση με την πληροφορική, την τηλεφωνία και τα είδη γραφείου. Η Εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) το
1999.

Η ανάπτυξή του Πλαισίου, το οδήγησε μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, να αποτελέσει μία από τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη για 8 συνεχόμενα έτη (2000-2007). Το 2017 οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 285 εκ. ευρώ και απασχολεί περισσότερα από 1.300 άτομα.

JUMBO ΑEE

Η εταιρεία Jumbo είναι μία αμιγώς Ελληνική εταιρεία όπου ιδρύθηκε το 1986. Σήμερα, 32 χρόνια μετά, το Jumbo συνιστά πλέον μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, με 77 καταστήματα σε τέσσερις χώρες.
Αναλυτικά διαθέτει 51 καταστήματα στην Ελλάδα καθώς και το λεκτρονικό κατάστημα e-jumbo, 5 καταστήματα στην Κύπρο, 9 καταστήματα στη Βουλγαρία και 12 καταστήματα στη Ρουμανία. Επίσης, η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας με εταιρείες που διατηρούν καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo στην ΠΓΔΜ (FYROM), στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στη Σερβία και Βοσνία. Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει την επέκταση του δικτύου του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο το άνοιγμα δύο ακόμα νέων καταστημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Πέρα από το άνοιγμα νέων καταστημάτων δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές με αποτέλεσμα ο Όμιλος να διαθέτει περίπου 390.000 τμ περίπου υπερσύχρονων αποθηκευτικών χώρων.

Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας. Μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 61 καταστημάτων της Ελλάδα και Κύπρο, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού και ICT, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών
Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων, Βιομηχανίας, Ναυτιλίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους B2B και B2C πελάτες της.

Η πολυετής εμπειρία της Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ στον χώρο (πάνω από 40 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται και ικανή να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής.

ELVALHALCOR

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Ελληνική Βιομηχανία Χαλκού και Αλουμινίου Ανώνυμος
Εταιρεία (ElvalHalcor) είναι κορυφαίος βιομηχανικός παραγωγός διεθνώς στον κλάδο του αλουμινίου και του χαλκού. Η ElvalHalcor συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, μέσω της συγχώνευσης της Ελβάλ (Elval), μίας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες έλασης αλουμινίου και της Χαλκόρ (Halcor) του μεγαλύτερου παραγωγού σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη. Η Εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της ElvalHalcor βασίζεται στην έντονα εξωστρεφή εμπορική παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, τη διαρκή πρωτοπορία και τη συνεχή επένδυση σε έρευνα και τεχνολογία με γνώμονα την πελατοκεντρική φιλοσοφία. Η Εταιρία διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία, ισχυρή παραγωγική βάση με 14 εργοστασιακές μονάδες, εμπορική παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, καθώς και εξειδικευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μια υγιής, καινοτόμος ελληνική βιομηχανία, δυναμικά αναπτυσσόμενη, με ηγετική παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών. Με έδρα τα Ιωάννινα δραστηριοποιείται στον τομέα της εμφιάλωσης από το 1955, ενώ εμφιαλώνει και διακινεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ” στην ελληνική αγορά από το 1988. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ πορεύεται βασίζοντας την εταιρική της φιλοσοφία στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την υπευθυνότητα. Όντας ενεργό μέλος της κοινωνίας, συμμετέχει έμπρακτα στην ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας, αφήνοντας το δικό της πολύτιμο κοινωνικό αποτύπωμα. Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ εφαρμόζει τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα εμφιάλωσης, σε μια πλήρη γκάμα προϊόντων και συσκευασιών, για να βρίσκεται κοντά στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών στην ελληνική και διεθνή αγορά. Στόχος της να δημιουργεί νέα μοντέλα ανάπτυξης και προοπτικής για τη χώρα, συνδέοντας το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, με την πρόοδο και την εξέλιξη. Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι ο τομέας των εξαγωγών. Η εταιρεία εξάγει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, μέχρι τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Όμιλος ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη
νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom (DT).
Όντας ηγέτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, κατέχει τα
μεγαλύτερα μερίδια συνδρομητών σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται (Κινητή, Σταθερή, Συνδρομητική Τηλεόραση).
Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και δίκτυα
έχοντας επενδύσει ~3 δισ.€ το διάστημα 2011-2017, ενώ για την περίοδο
2018-2022 υλοποιεί επιπλέον 2 δισ.€ επενδύσεις σε δίκτυα νέα γενιάς,
ανοίγοντας το δρόμο για την κοινωνία των Gigabit και οδηγώντας τη
χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Το οικονομικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς του στην ελληνική οικονομία
ανέρχεται σε 4,8 δισ.€ (~2,7% του ΑΕΠ), δημιουργώντας περίπου 75.000
θέσεις εργασίας (άμεσες – έμμεσες), συνεισφέροντας ~1 δισ.€ στα κρατικά
έσοδα κάθε χρόνο και εκτελώντας πλειάδα δράσεων εταιρικής
υπευθυνότητας.

Η νέα μεγάλη πρόκληση του Ομίλου ΟΤΕ είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην νέα ψηφιακή εποχή, αναπτύσσοντας τις υπερσύγχρονες υποδομές που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

CHIPITA SA

Η Chipita ιδρύθηκε το 1973 στην Ελλάδα με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία αλμυρών snacks, με βασικό, τότε, προϊόν τα Extra τυρογαριδάκια και από το 1988 τα πατατάκια (potato chips). Το 1991, κυκλοφόρησε το croissant 7DAYS – ατομικό, συσκευασμένο, μακράς διαρκείας, και πολύ γρήγορα και το mini 7DAYS. Λίγα χρόνια μετά, το 1995, κυκλοφόρησε τα Βake Rolls, ένα καινοτόμο, αλμυρό προϊόν που γνώρισε πολύ γρήγορα μεγάλη επιτυχία. Περίπου την ίδια εποχή, η Chipita ξεκινά την πορεία της διεθνοποίησής της, μια πορεία την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είτε με δικές της εταιρείες είτε με στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς ή ισχυρές τοπικές εταιρείες.
Ήδη από το 1996, η Chipita «επιχειρεί» εκτός των ελληνικών συνόρων με τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη Βουλγαρία και την Αίγυπτο. Aκολουθούν εργοστάσια στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και πρόσφατα στην Ινδία, την Τουρκία και την Μαλαισία. Παράλληλα με τα εργοστάσια, η Chipita δημιουργεί εμπορικά γραφεία και δομές σε 8 χώρες:
Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία, Belarus και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, η Chipita δραστηριοποιείται διεθνώς σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα. Η Chipita προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 56 χωρών συνολικά, είτε απευθείας είτε
μέσω στρατηγικών συνεργασιών, τα οποία παράγονται σε 16 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

Δειτε και τις υπόλοιπες εταιρείες εδώ: GROWTH AWARDS 2019_ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ και ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, η Eurobank και η Grant Thornton, απένειμαν, σήμερα, τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” βραβεύοντας, συνολικά, επτά (7) ελληνικές επιχειρήσεις για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία κέντρου ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για επιχειρηματίες, μια νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Eurobank, θέτοντας στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, χωρίς κόστος, πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό ψηφιακό οικοσύστημα της Τράπεζας για τη δική τους ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τη συνεργασία κορυφαίων εταίρων και συνεργατών, όπως η Google.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η κα Inma Martinez, Venture Partner της εταιρίας Deep Science Ventures, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στο άμεσο μέλλον και στην τεχνολογική μετάβαση των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα. Η κα I. Martinez ανέπτυξε την αναμενόμενη συνεργασία ανθρώπων και μηχανών και τις μεγάλες προκλήσεις στο πλαίσιο της μετάβασης από την εποχή του IQ στην εποχή του EQ, αναδεικνύοντας την αξία της ανθρώπινης, δημιουργικής σκέψης.

Στις τοποθετήσεις τους, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton, κ. Βασίλειος Καζάς, αναφέρθηκαν στη σύνδεση και τον καταλυτικό ρόλο της υγιούς επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας. «Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα αντιπροσωπεύουν μια ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο, μια νέα, εξωστρεφή και δυναμική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Ν. Καραμούζης, προσθέτοντας ωστόσο, πως «οι δυνατότητες της Ελλάδας για παραγωγική ανασυγκρότηση είναι μεγάλες, αρκεί όμως παράλληλα να πείσουμε πως θα αποφύγουμε τα ίδια λάθη, ότι το πολιτικό σύστημα έχει αφήσει πίσω του τον ασύδοτο και ανεύθυνο λαϊκισμό και ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις». Όπως υπογράμμισε ο κ. Β. Καζάς, «Επιβραβεύουμε την αριστεία των ελληνικών επιχειρήσεων, συνδυάζοντας τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο αποτύπωμα. Με πνεύμα καινοτομίας και όραμα για το μέλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά κατάφεραν να παραμείνουν κερδοφόρες, να αναπτύξουν τις εργασίες τους και να δώσουν ξανά προοπτική στην οικονομία. Συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και κάθε προσπάθεια που δημιουργεί αξία, νέες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο αύριο για τους νέους. Παραφράζοντας τον αλεξανδρινό ποιητή «πάλ’ εις μικρόν γενναίοι» ευελπιστούμε ότι και του χρόνου θα έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες με ξεκάθαρο όραμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φ. Καραβίας, αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού των “Growth Awards” και στη συμπόρευση με την Grant Thornton, με κύριο στόχο την επιβράβευση επιχειρήσεων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της χώρας στην πορεία της προς την ανάπτυξη: «Είστε επιχειρήσεις που επενδύσατε στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στην έρευνα, στα νέα προϊόντα. Και πετύχατε, στηρίζοντας την απασχόληση, φτιάχνοντας ποιοτικές θέσεις εργασίας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δημιουργώντας συγχρόνως αξία για τους μετόχους σας. Θέλουμε να είμαστε σταθεροί σύμβουλοι και συνεργάτες, σε όλες τις φάσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Και σήμερα, τόσο εμείς όσο και εσείς, έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση που πηγαίνει πέρα από τη συγκυρία ή τη χώρα μας. Σε όλο τον κόσμο ζούμε μια 4η βιομηχανική επανάσταση, που προκύπτει από την εξέλιξη, τη διείσδυση και τη συγχώνευση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις φάσεις της παραγωγής (…). Τα τελευταία τρία χρόνια επενδύσαμε πάνω από €150 εκ. για τις τεχνολογικές μας υποδομές, γιατί έχουμε θέσει ένα στόχο που αποτελεί ταυτόχρονα δέσμευση: να γίνουμε η πιο άμεση, φιλική και ψηφιακά ώριμη τράπεζα στην Ελλάδα. Το απόθεμα τεχνογνωσίας που συσσωρεύσαμε μέχρι τώρα στη δική μας διαδρομή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό να το μοιραστούμε – με τους πελάτες μας αλλά και με όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Δημιουργούμε ένα κέντρο ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για τους επιχειρηματίες που θέλουν να εξελίξουν περαιτέρω την επιχείρηση τους. Θέτουμε στη διάθεσή τους πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό «ψηφιακό οικοσύστημα» της Τράπεζας για την δική τους ανάπτυξη».

Οι συνεργάτες της Grant Thornton κ. Θανάσης Ξύνας, κα Χριστίνα Τσιρώνη και κα Λίνα Καζά, παρουσίασαν έρευνα που φέρνει στο προσκήνιο το ελληνικό επιχειρείν σήμερα, μέσω της αξιολόγησης 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας. Η Grant Thornton αποτυπώνει στον αναπτυξιακό χάρτη την απόδοση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από το επιστημονικό μοντέλο Health/Growth Matrix. Το μοντέλο αξιολογεί την αναπτυξιακή δυναμική των επιχειρήσεων με βάση δείκτες χρηματοοικονομικής ανάπτυξης και υγείας ενώ, αποτυπώνει μέσω ερωτηματολογίου τις προσδοκίες των Ελλήνων επιχειρηματιών, φέρνοντας στο προσκήνιο τις στρατηγικές που σκοπεύουν να ακολουθήσουν για να αναπτυχθούν.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για