Γιάννης Στουρνάρας: Στα 77 δισ. ευρώ τα επισφαλή δάνεια

Τράπεζα της Ελλάδας: Στα 7.599 ευρώ ο μισθός του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα

Στα 7.599 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Ο μισθός του νέου Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, είναι ο ίδιος που λάμβανε ο προκάτοχός του, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού 50% των αποδοχών του.

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο από την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο υπενθυμίζεται, ότι οι αποδοχές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της και επισημαίνεται:

«Ο νέος Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας ακολουθεί την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού αρχικά 20% και ακολούθως 30% των αποδοχών του, με αποτέλεσμα ο καθαρός μισθός του να είχε διαμορφωθεί προ της αποχωρήσεως του, σε 7.342 ευρώ, μηνιαίως».

Στο έγγραφο διευκρινίζεται, επίσης, ότι ο Διοικητής λαμβάνει εκ παραλλήλου την πάγια αποζημίωση των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Οργάνου, η οποία ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ καθαρά, ενώ οι υπηρεσιακές δαπάνες καλύπτονται απολογιστικά βάσει παραστατικών.

Στοιχεία για το μισθό του κ. Γ. Στουρνάρα είχε ζητήσει ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ζητούσε να ενημερωθεί αν ο κ. Στουρνάρας θα λάμβανε μισθό που θα ξεπερνούσε τα 15.000 ευρώ και αν θα αποδεχόταν τη μείωση που είχε επιβάλει ο κ. Γ. Προβόπουλος.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για