Ένοπλοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον δημοσιογράφο της Καθημερινής στην Κριμαία (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Με κατάγμα και μώλωπες στο σώμα ο Έλληνας ανταποκριτής – δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», Κώστας Ονισένκο. Πώς δέχτηκαν επίθεση…

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» Κώστας Ονισένκο.

Όπως μετέδωσε από την Κριμαία ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Αχιλλέας Τόπας, ο Κώστας Ονισένκο, μαζί με Ουκρανούς δημοσιογράφους, μετέβη σε στρατιωτική εγκατάσταση λίγο έξω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου ένοπλοι χωρίς διακριτικά, με φορτηγά, είχαν διεμβολίσει την είσοδο της βάσης.

Αρχικά οι ένοπλοι σταμάτησαν τους δημοσιογράφους έξω από τη βάση και άγνωστα άτομα με πολιτικά ρούχα που βγήκαν από αυτοκίνητα και τους χτύπησαν αδιακρίτως. Κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά τους ακολούθησαν και τους σταμάτησαν εκ νέου.

Η ομάδα των δημοσιογράφων δέχτηκε και άλλη μία επίθεση όταν τους σταμάτησαν για τρίτη φορά, σε μπλόκο, ένοπλοι κουκουλοφόροι που φορούσαν πολιτικά και στρατιωτικά ρούχα. Τους χτύπησαν άσχημα, τους πήραν χρήματα και εξοπλισμό, αλλά και τα χαρτιά τους.

Ο Κώστας Ονισένκο υπέστη κάταγμα στη μύτη ενώ έφερε και μώλωπες, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Απειλούν με όπλα δημοσιογράφους

Σημειώνεται πως η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών στην Κριμαία, ζητώντας την αποστολή διεθνών παρατηρητών.

Μόλις πριν από ένα 24ωρο, τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο στο οποίο διακρίνονται κουκουλοφόροι να απειλούν ακόμη και με όπλο τους δημοσιογράφους. Στο βίντεο από την επίθεση που κατέγραψε μια κοπέλα με το κινητό της (την οποία μάλιστα οι κουκουλοφόροι κυνήγησαν για να της πάρουν το κινητό) διακρίνονται αρχικά οι κουκουλοφόρου που μεταφέρουν κάτι σε ένα λευκό φορτηγάκι. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται πέντε δημοσιογράφοι που καταγράφουν τη σκηνή. Όταν οι κουκουλοφόροι αντιλαμβάνονται ότι τους μαγνητοσκοπούν κατευθύνονται προς το μέρος τους και τους επιτίθενται.Στο βίντεο διακρίνεται ένας δημοσιογράφος να είναι πεσμένος στην άσφαλτο και από πάνω του ένας κουκουλοφόρος να του βάζει ένα πιστόλι στον κρόταφο.

Όπως κατήγγειλαν οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι το περιστατικό έγινε έξω από τα γραφεία του Associated Press στην Συμφερόπολη.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για