«Συνέντευξη με έναν συγγραφέα» – στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίου Στεφάνου Πατρών

Ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Κώστας Λογαράς μίλησε για «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίου Στεφάνου Πατρών

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική βιωματική δράση με τίτλο «Συνέντευξη με έναν συγγραφέα» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος του Ελληνικού Γραμματισμού στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας είχαν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στο χώρο του Σχολείου το φιλόλογο-συγγραφέα κ. Κώστα Λογαρά και να συνομιλήσουν μαζί του. Για περισσότερες από δύο ώρες ο κ. Λογαράς, χειμαρρώδης και καθηλωτικός, απάντησε στα ερωτήματα των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτικών του 2ου ΣΔΕ Πάτρας σχετικά με τον τρόπο που δημιουργεί ένας συγγραφέας ένα λογοτεχνικό έργο, τις δυσκολίες με τις οποίες αναμετράται κατά τη συγγραφή του έργου του, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει το θέμα του και τους ήρωές του.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο τελευταίο μυθιστόρημα του κ. Λογαρά «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο», κατά την οποία ο συγγραφέας με τη γλαφυρή του αφήγηση αφενός σκιαγράφησε και ανέλυσε σε βάθος το χαρακτήρα των ηρώων του, μυώντας το κοινό στην ψυχοσύνθεσή τους, και αφετέρου ταξίδεψε νοερά το ακροατήριο στην Πάτρα και την Ελλάδα της δεκαετίας του ’80, αλλά και στη σημερινή εποχή αναδεικνύοντας τα σύγχρονα προβλήματα που όλοι βιώνουμε.

Στην εκδήλωση με τον κ. Λογαρά παρευρέθηκαν και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους τα μέλη της Κοινο_τοπίας κ. Κωνσταντίνα Γεωργίου, κ. Βασιλική Μαρτίνη, κ. Βασιλική Πετροπούλου και κ. Μαρία Μακρή, καθώς επίσης και η Ψυχολόγος του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Πατρών κ. Ελένη Αθανασοπούλου, τις οποίες ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα κ. Λογαρά για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνομιλία που είχαμε μαζί του.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για