Καρκινοπαθής θύμα απάτης – Έδωσε 95.000 ευρώ για «φάρμακο»

«Εγώ έχω τις άκρες μου στη Ρωσία. Ξέρω Ρώσους γενετιστές που έχουν το φάρμακο για τον καρκίνο. Πώς να το δώσουν, όμως, στον κόσμο αφού μπαίνουν στη μέση οι φαρμακευτικές και τους βάζουν πάγο;».

Με αυτά τα λόγια αρχηγικό μέλος της σπείρας που πουλούσε «μαντζούνια» για τον καρκίνο έπεισε τον ασθενή Γιώργο Καλλιαρόπουλο να δώσει 95.000 ευρώ για να αγοράσει- όπως αποδείχθηκε- ασπιρίνες.

Ο 55χρονος εκπαιδευτικός και λάτρης της ποδηλασίας Γιώργος Καλλιαρόπουλος περιγράφει τα όσα έζησε στην προσπάθειά του να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η τραγική ειρωνεία για εκείνον είναι ότι ο 44χρονος έμπορος ποδηλάτων που τον εξαπάτησε ήταν φίλος του, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

«Τον ήξερα από το 2005. Ήταν φίλος μου και μοιραζόμασταν την κοινή μας αγάπη για τα ποδήλατα. Μου είχε πει ότι πάσχει από καρκίνο και ότι το 2009 βρήκε ένα φάρμακο με το οποίο θεραπεύτηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του πεθερού του […]. Όταν λόγω της ασθένειάς μου έφτασα σε οριακό σημείο, αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και να πληρώσω αδρά για φάρμακο» λέει ο κ. Καλλιαρόπουλος.

Ο Γιώργος άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν στο πρώτο ραντεβού που έδωσε μαζί του για την παράδοση του φαρμάκου διαπίστωσε ότι το πρώτο χάπι που έφερε ήταν ασπιρίνες μέσα σε ένα ποτήρι νερό.

«Μου ήρθε σκοτοδίνη όταν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Διατήρησα την ψυχραιμία μου και άρχισα να κάνω τον χαζό, προκειμένου να ειδοποιήσω την αστυνομία και να συλληφθεί. Το κακό ήταν ότι του είχα δώσει τα χρήματα. Το καλό είναι ότι η ιστορία αυτή μου στοίχισε μόνο ψυχολογικά» προσθέτει το θύμα.

Την περασμένη Κυριακή άνδρες της Ασφάλειας έκλεισαν σε συννενόηση με τον εκπαιδευτικό ραντεβού με τον 44χρονο έμπορο ποδηλάτων και ένα συνεργό του στη Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν κατάσχοντας το φιαλίδιο με το «ειδικό φάρμακο».

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν και άλλους καρκινοπαθείς. Ο μόνος που παραμένει ασύλληπτος είναι ένας 63χρονος, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της απάτης.

Δεν αποκλείεται, αν το αποφασίσει ο εισαγγελέας, να εκδοθεί διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες τους για την τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για