Επιχείρηση έρευνας διάσωσης που αγγίζει τη τελειότητα από τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Η αγωνία για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Egypt Air στη νοτιοανατολική Μεσόγειο κορυφώνεται.66 άνθρωποι αναζητούνται.Οι όποιες ελπίδες ας μην κρυβόμαστε έχουν εξανεμιστεί.Πλέον όλοι αναζητούν την αιτία της συντριβής του Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών.Η επιχείρηση έρευνας διάσωσης που από τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει είναι ΥΠΟΔΙΕΓΜΑΤΙΚΗ! Οι ΕΔ της …χρεοκοπημένης Ελλάδας που όλοι οι σοβαροφανείς Ευρωπαίοι “μαλώνουν” και μειώνουν σε κάθε ευκαιρία τα τελευταία χρόνια,έχει βάλει τα γυαλιά στους πάντες.

Από τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα για την απώλεια στίγματος του αεροσκάφους της Egypt Air,μέσα σε 30 λεπτά η ΠΑ απογείωσε το πρώτο αεροσκάφος C-130! Ακολούθησε και δεύτερο,το οποίο απογειώθηκε μαζί με ένα ιπτάμενο ραντάρ της ΠΑ. Ελικόπτερα της ΠΑ και του ΠΝ μεταστάθμευσαν στην Κάρπαθο και η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ έσπευσε με ταχύτητα στο πιθανό σημείο της συντριβής!

Όλα αυτά σε απόσταση 130 ναυτικών μιλίων που λόγω των καιρικών συνθηκών έχει ήδη φθάσει στα 160 μίλια! Παρόλα αυτά οι ελληνικές ΕΔ εκτελούν την επιχείρηση έρευνας διάσωσης με τρόπο υποδειγματικό και επαγγελματικό.Όπως πάντα.

Δεν χρειάζονται εύσημα και μπράβο.Πρέπει όμως να επισημανθούν για όσους τολμούν κατά καιρούς να αμφισβητήσουν τις δυνατότητες που έχουμε.Η επιχείρηση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο βουλώνει στόματα “φίλων και συμμάχων”. Οι ΕΔ παρά τα διαπιστωμένα προβλήματα που υπάρχουν λόγω των περικοπών και με επιχειρησιακό πρόγραμμα “πολεμικό” έχοντας από τη μία να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα και από την άλλη να διαχειριστούν το προσφυγικό αποδεικνύουν πόσο έτοιμες είναι στο να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση.

Ας το μετρήσουν καλά αυτό όσοι θεωρούν ότι η οικονομική κρίση μας έχει “αφοπλίσει”.Η ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού των ΕΔ δεν μπορεί να επηρεαστεί από κανέναν και από τίποτα.

Militaire.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για