Δείτε γιατι το εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας είναι πολύ μπροστά!

Το παρακάτω Βιντεο μας δείχνει γιατί  το σύστημα στην Φιλανδία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Ο Γνωστός  σε όλους σκηνοθέτης και παραγωγός Michael Moore στο Ντοκιμαντέρ «Πού να κάνετε την επόμενη εισβολή» Where to Invade Next (original title) δείχνει ξεκάθαρα τι διαφορετικό κανουν οι άλλες χώρες του κόσμου προκειμένου να βελτιώσουν την κοινωνία προς το καλύτερο αρχίζοντας από τα ποιο βασικά που είναι η εκπαίδευση και όχι μόνο. Βασικά θελει να συγκρίνει το ψεύτικο Αμερικάνικο όνειρο που πολύ πιστεύουν ότι υπάρχει σε σχέση με άλλες χώρες τις Ευρώπης. Από την έρευνα που κάνει, εκπλήσσεται όλο και περισσότερο, με αυτά που ανακαλύπτει σε άλλες χώρες όσον αφορά την δομή του κράτους πρόνοιας, του συστήματος υγείας, εκπαίδευσης κτλπ.  

Στην Φιλανδία τα παιδιά έχουν περισσοτερο καιρο στο σπιτι να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες, όπως η μουσική η γυμναστική ο χορός οι τέχνες κτλπ. Το σχολείο ειναι ένας χώρος που τα μαθαίνει να δημιουργούν και να ανακαλύπτουν αυτό που τους ενδιαφέρει και τους αρέσει, αυτό που τους κανει να είναι ευτυχισμένα και να μην θελουν να αποφύγουν το σχολείο. Οι ώρες στο σχολείο είναι τόσες ώστε τα παιδια να μην κουράζονται από την πολύωρη διδασκαλία, να έχουν καθαρό μιλάω και να είναι ποιο αποδοτικά. Μαθαίνουν να σέβονται και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Πώς Μαθαίνουν; Πώς καταφέρνετε οτιδήποτε;

Δασκάλα: Το μυαλό σου πρεπει να χαλαρώνει που και πού , Άν δουλευεις συνέχεια σταματάς να μαθαίνεις , και ειναι άχρηστο να το κάνεις για παραπάνω ώρα

Παρακάτω ακολουθεί ένα στιγμιότυπο από την τηλεοπτική εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα που παρουσιάζει το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους στο κομμάτι που αφορά την εκπαίδευση στην Φιλανδία και πως το πετυχαίνουν.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για