Αιχμαλωσία δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Τους κρατούν ομήρους – Ανέβαλαν τη δίκη

H Τουρκία κρατάει ομήρους τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς 

Συγκεκριμένα με τίτλο «Οριστικό: Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων» γράφαμε για την αποτυχία της διαμεσολαβητικής προσπάθειας ξένου κράτους και αναφέραμε επί λέξει:

«Τώρα θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κατασκοπεία, θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη ή θα αναβληθεί η εκδίκαση για «κάποια στιγμή στο μέλλον».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα απελευθερωθούν αύριο και ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό»

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν θα γίνει σήμερα η δίκη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής, οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.

Oι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να εφαρμοστεί το τρίτο σενάριο για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν όμηροι στη Τουρκία, άγνωστο για πόσο….

Πλέον η κυβέρνηση, που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «Είναι τυπικό το θέμα και θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα είναι απόλυτα εκτεθειμένη.

Και χειρότερα φυσικά, εκτεθειμένο είναι το ΓΕΣ.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής έχει προσωπικές ευθύνες για την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών, καθώς η διαταγή της αυξημένης επιφυλακής, ουδέποτε έφτασε στις Καστανιές του Εβρου..

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για