Πάτρα: Διχάζει η Κυριακή τους Εμπόρους- Κανονικά λειτουργούν σήμερα αρκετά καταστήματα στο κέντρο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Με σύνθημα «Αντιστεκόμαστε. Λέμε όχι στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές», μέλη του Συλλόγου Εμπορουπάλληλων Πάτρας, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στο ύψος της Μαιζώνος.

Την ώρα που συνάδελφοι τους μπήκαν σε πολυκατάστημα που λειτουργεί κανονικά σήμερα, τους ζήτησαν να αντισταθούν και να αρνηθούν να εργαστούν Κυριακή.

anoixta katastimata patratora2 anoixta katastimata patratora

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας διαφωνεί με το σημερινό άνοιγμα των επιχειρήσεων ενώ ο Σύλλογος Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου τάσσεται υπέρ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας ανήρτησε αφίσες με το ωράριο λειτουργίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, από την οποία λείπει η Κυριακή των Βαΐων. Επίσης στην αφίσα αναγράφεται το σύνθημα «Ψωνίζω από τα Πατρινά μαγαζιά τη Μεγάλη Εβδομάδα με διευρυμένο ωράριο» και «Κυριακή των Βαΐων με την οικογένεια».

Από την άλλη πλευρά στην αφίσα του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, ενώ υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στο ωράριο. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται συνεχές ωράριο, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 12 έως τις 6 μ.μ. και το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

anoixta katastimata patratora6 anoixta katastimata patratora5

anoixta katastimata patratora3

O Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας γσε ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρει:

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του μνημονιακού αντιεργατικού Νόμου 4177/13, που ψήφισε η δικομματική κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, με αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, ξαναχτυπά για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τις πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, προχωρεί στη πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής – Αργίας. Με το γνωστό περί άρσης των εμποδίων στον ανταγωνισμό και πρόσχημα τη δήθεν πιλοτική εφαρμογή σε τρεις τουριστικές περιοχές, θεσμοθετεί ουσιαστικά την Κυριακάτικη λειτουργία και τις 52 Κυριακές για όλα ανεξαρτήτως μεγέθους καταστήματα. Είναι ένα ακόμα «δωράκι» στα εμπορικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα, μέχρι να έρθει και το «μεγάλο δώρο»: Tα καταστήματα να είναι παντού όλες τις Κυριακές ανοιχτά.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Κανείς δεν νοιάζεται πλέον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιθέτως επιδιώκουν λουκέτα για όλες.

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ

«ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δηλαδή για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους αυτής της πόλης, και όχι για τα μεγάλα συμφέροντα να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να στηρίξουν την απεργία μας, την Κυριακή των Βαΐων.

Η συγκέντρωση μας θα είναι Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί και θα δοθεί βήμα σε όλους όσοι το επιθυμούν.

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για