Οπλισμένοι σαν «αστακοί» εντοπίστηκαν Βουλγαροι στις Σέρρες

Οπλισμένοι σαν… αστακοί ήταν οι τέσσερις Βούλγαροι που υποβλήθηκαν σε έλεγχο από αστυνομικούς του τμήματος Προμαχώνα Σερρών, όταν επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα με το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν! Όταν ρωτήθηκαν σε τι θα τους χρησίμευε ο οπλισμός, κράτησαν τα στόματά τους κλειστά.

Πάνω στους αλλοδαπούς και μέσα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου- αερίου με μεταλλικό γεμιστήρα και έξι φυσίγγια διαμετρήματος των 9mm, δυο μαχαίρια μέσα σε θήκες και ένα τσεκούρι. Οι ένοπλοι ηλικίας 30, 42, 43 και 45 χρόνων συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών που τους άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Με την ίδια κατηγορία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ένας 49χρονος Έλληνας που υποβλήθηκε σε έλεγχο αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 50 φυσίγγια. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει αν ο οπλοφόρος εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις, ενώ το όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για