"Ομπρέλα" προστασίας του αδιάβλητου του εκλογικού αποτελέσματος

«Ομπρέλα» προστασίας του αδιάβλητου του εκλογικού αποτελέσματος

Το ενδεχόμενο χάκερς να θελήσουν να εμπλακούν σε ηλεκτρονικό «πόλεμο» με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλάζοντας κατά το δοκούν τα αποτελέσματα και τα ποσοστά των κομμάτων στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, απασχολεί ιδιαιτέρως της Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το διοικητή της, Μανώλη Σφακιανάκη.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα την ασφαλή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ»

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, καθώς και του Εθνικού Δικτύου Δημόσιου Τομέα / ΣΥΖΕΥΞΙΣ, του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και της Singular Logic.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών θεμάτων ή κακόβουλων ενεργειών, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της μετάδοσης, καθορίστηκε κοινό σημείο επαφής, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για άμεση και συνεχή επικοινωνία, με στόχο την προστασία της διαδικασίας μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ήδη κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, ενώ την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών θα διατεθούν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί, σε κομβικά σημεία του υπουργείου Εσωτερικών, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για