Αποφυλακίζεται η Θέμις Σκορδέλη

Αποφυλακίζεται η κατηγορουμένη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, περίπου έξι μήνες μετά την προφυλάκιση της.

Οι πόρτες των φυλακών για την κατηγορουμένη άνοιξαν με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με το οποίο η προσωρινή κράτηση που της είχε επιβληθεί αντικαταστάθηκε με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, αλλά και τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα.

Η κα Σκορδέλη είχε απολογηθεί τον περασμένο Ιανουάριο στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και είχε κριθεί προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου άνοιξαν την πόρτα των φυλακών στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη που είχε την άποψη πως η προσωρινή κράτηση πρέπει να παραταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Σκορδέλη πέραν της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζει κατηγορίες και για εμπλοκή σε επίθεση εναντίον αφγανών μεταναστών. Μάλιστα, κατόπιν έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων υλικό της Χρυσής Αυγής και 18 κροτίδες.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας κ. Στέλιος Κωσταρέλλος ζήτησε την απόρριψη της προσφυγής που είχε καταθέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά της διάταξης της ειδικής εφέτου ανακρίτριας.

Με τη διάταξη, στη σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε επιβληθεί μετά την απολογία της περιορισμός κατ’ οίκον με εξαίρεση τη μετάβασή της κάτω από αστυνομική συνοδεία στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τον τελικό πλέον λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών.

newsbeast.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για