Χωρίς τηλέφωνο στον Άγ. Αλέξιο – Μία βλάβη δεν επιτρέπει να κλείσουν ραντεβού οι ασθενείς

Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο παραμένει σχεδόν ένα μήνα τώρα το Κέντρο Υγείας και η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αγίου Αλεξίου. Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι αδυνατούν να επικοινωνήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν και οι 67 γιατροί που υπηρετούν στη συγκεκριμένη δομή είναι αποκλεισμένοι.
Κι αυτό συμβαίνει διότι η κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν εγκρίνει το ποσό των 6.000 ευρώ που απαιτούνται για την επισκευή του τηλεφωνικού κέντρου.
Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, διοικητικό και άλλο προσωπικό καλούνται να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου για να συνεννοούνται μεταξύ τους και να λύνουν θέματα των ασθενών τους.
Οι πολίτες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που εδρεύει στο συγκεκριμένο χώρο για να δουν εάν είναι διαθέσιμα τα φάρμακά τους κι έτσι να μπορέσουν να τα προμηθευτούν.
«Τόσες ημέρες βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μία βλάβη του τηλεφωνικού κέντρου. Είμαι 76 ετών και τις τελευταίες ημέρες έχω αναγκαστεί να πάω στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου τέσσερις φορές για να τακτοποιήσω θέματα που θα μπορούσα να τα κάνω τηλεφωνικά. Είναι απαράδεκτο» μας είπε ο συμπολίτης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας:
«Τον περασμένο μήνα ήρθε ο Υπουργός για να μας πει ότι άλλαξε το σύστημα και αναβαθμίστηκε. Αυτή την αναβάθμιση εννοούσε; Ολα τα χρόνια που εργαζόμουν πλήρωνα για να έχω στα γεράματά μου κάποια υγειονομική κάλυψη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ντροπή να στεκόμαστε στο γκισέ και στην ουρά για να λύσουμε απλά θέματά μας».
εφ. Πελοπόννησος

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για