Φυματικοί μαζί με νεογνά στον «Άγιο Ανδρέα» Πάτρας

Τη διάλυση του ΕΣΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των ασθενών αλλά και για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται οι επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν υπηρεσίες, καταδεικνύουν δύο καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»:νοσηλεύονται μαζί φυματικοί με νεογνά 

Απόλυτος παραλογισμός ή μήπως άγνοια κινδύνου; Διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ για την κατασταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αφότου έκλεισε το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών και μεταστεγάστηκε στον 6ο όροφο του επταώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών.

«Εκεί όπου νοσηλεύονται φυματικά περιστατικά στο ίδιο κτίριο με άλλους ασθενείς και νεογνά. Και οι φυματικοί περιφέρονται  ανενόχλητοι στο διάδρομο και τους θαλάμους άλλων κλινικών, με ό,τι αυτο σημαίνει για τη δημόσια υγεία,  χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο συγκεκριμένο επταώροφο κτίριο μαζί με τα φυματικά περιστατικά, νοσηλεύονται ασθενείς σε παθολογικές κλίνες, καρδιοχειρουργικά περιστατικά. Επίσης γίνονται τοκετοί και φιλοξενούνται νεογνά! Και μπορούν να διέρχονται τα φυματικά περιστατικά και να έρχονται σε επαφή! Δεν υπάρχουν θάλαμοι αποσυμπίεσης για την νοσηλεία των φυματικών περιστατικών που είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση  του ζητήματος.

Όλο το κτίριο έχει κοινό κλιματισμό με αποτέλεσμα τα μικρόβια να διαχέονται σε όλο το κτίριο» αναφέρει και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, το οποίο μαλιστα θα καταθέσει σχετική αναφορά στον Εισαγγελέα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το μείζον αυτό ζήτημα για την υγεία των αςθενών η Διοίκηση. Υπενθυμίζει δε η Ομοσπονδία πως η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοςοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πατρών που μεταστεγάστηκε, «είναι η εκλεκτή του κ. Πολάκη γνωστή για την παράνομη σύνταξη που έπαιρνε επί σειρά ετών και την σκανδαλώδη ρύθμιση που της έκανε η Εφορία για την αποπληρωμή 100.000 ευρώ που οφείλει από την παράνομη σύνταξη».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για