Τα παιδιά «λάστιχο» που είχαν κλέψει 40 σπίτια στην Πάτρα! Σκαρφάλωναν σε δέντρα και υδρορροές

Σαράντα κλοπές σε σπίτια στην Περιβόλα, την Εγλυκάδα, τον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα  και αλλού είχε διαπράξει η σπείρα. Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις την μέθοδο της αναρρίχησης, μέσω υδρορροών, δέντρων και παρακείμενων κτισμάτων για να
διαπράξουν τις κλοπές, φτάνοντας μέχρι και τον δεύτερο όροφο.Τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν από τις εγκληματικές τους ενέργειες, παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, αναφέρει η αστυνομία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

 

Διακριβώθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος τριών Ελλήνων, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έχουν έως τώρα εξιχνιαστεί συνολικά (40) κλοπές σε οικίες και δύο σε αυτοκίνητα, που είχαν  διαπράξει οι δράστες.
Επισημαίνεται ότι, τα μέλη σπείρας είχαν πραγματοποιήσει σχεδόν όλες τις κλοπές από τον Μάρτιο έως το Σεπτέμβριοτου 2018 στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών και συγκεκριμένα :

•       Έντεκα κλοπές στην Περιβόλα Πατρών,
•       Έντεκα κλοπές στην Εγλυκάδα Πατρών,
•       Οκτώ κλοπές στην περιοχή Λάγγουρα Πατρών,
•       Πέντε κλοπές στον κέντρο της πόλης και
•       Τρεις κλοπές στον Ρωμανό και
•       Μια στο Σούλι Πατρών.

Ως προς την μεθοδολογία της σπείρας, επισημαίνεται ότι οι δράστες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων διερρήγνυαν τις οικίες, παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα,  κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τονίζεται ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις κλοπών που εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι δράστες είχαν αναπτύξει την μέθοδο της αναρρίχησης, μέσω υδρορροών, δέντρων και παρακείμενων κτισμάτων, φτάνοντας σε διαμερίσματα μέχρι δευτέρου ορόφου.

Επισημαίνεται ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από τις εγκληματικές τους ενέργειες, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αποσκοπώντας στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων που εμπλέκονται οι δράστες, ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για