Στο δήμο Πατρέων και με τη… βούλα το θαλάσσιο μέτωπο- Κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία

Κατατέθηκε η τροπολογία για το θαλάσσιο μέτωπο όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την οριστική του παραχώρηση στον Δήμο της Πάτρας. Η κατάθεση της τροπολογίας έγινε την Δευτέρα 9 Ιουλίου. Γράφει ο βουλευτής: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπ. Οικονομικών με αριθμό 1663/134 9.7.2018 για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο δήμο, στο σ/ν του Υπ. Εργασίας που εισάγεται αύριο 10.7.2018 προς ψήφιση.
Οι αγώνες του πατραϊκού λαού δικαιώνονται.
Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα έγινε πράξη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η τροπολογία για το θαλάσσιο μέτωπο κατατέθηκε το βράδυ της δευτερας  στη Βουλή, ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική παραχώρησή του στον Δήμο Πατρέων για 99 χρόνια. Λύση δίνεται και στο θέμα των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, οι οποίες παραχωρούνται και αυτές στον Δήμο.

Με την τροπολογία προστίθεται άρθρο στον ν.2971/2001, το οποίο αναφέρεται στη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας που έχει αποχαρακτηριστεί.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις της πρώτης ενότητας του άρθρου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ύπαρξης κτιριακών και λιμενικών κατασκευών και εγκαταστάσεων, που κατασκευάστηκαν με μη νόμιμο τρόπο από φορείς του δημοσίου εντός της αποχαρακτηρισμένης χερσαίας ζώνης λιμένα, η οποία παραχωρείται στον Δήμο.

Το σχετικό άρθρο αφορά στα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου και οι συγκεκριμένες διατάξεις κρίνονται απαραίτητες προκειμένου ο Δήμος (και όλοι οι δήμοι, προς τους οποίους αποδίδονται τα παραλιακά μέτωπα των πόλεών τους), να μπορεί να νομιμοποιήσει έργα και κατασκευές που έχουν εκτελεσθεί στο παρελθόν μη νόμιμα, και στη συνέχεια να συντηρήσει και να αναπλάσει το θαλάσσιο μέτωπο προς το συμφέρον των δημοτών του.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για