Πόλη φάντασμα σήμερα το πρωί η Πάτρα – ΦΩΤΟ – Τι ώρα θα ανοίξουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα ;

Άδεια ήταν το πρωί η Πάτρα καθώς οι περισσότεροι αν δεν επισκέπτονταν κάποια εκκλησία παρέμειναν στα σπίτια τους εκμεταλλευομενοι το γεγονός οτι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν το μεσημέρι μετά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση.

Δείτε την Πάτρα … «φάντασμα» στις 8.30 το πρωί

Στη 1 το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για το φετινό Πάσχα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών τα καταστήματα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν ως εξής:

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.00 – 19.00

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 9.00 – 15.00

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ ΑΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ ΑΡΓΙΑ

Ειδικά για την Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 435/76, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων μετά τις 13.00.

Εξαίρεση στο συγκεκριμένο κανόνα, κατά το νόμο 435/1976 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», μπορεί να εισαχθεί μόνο με απόφαση του οικείου Δήμου, στον οποίο οφείλει να απευθυνθεί ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος, εάν επιθυμεί διαφορετικό ωράριο για τη Μεγάλη Παρασκευή, αφού όμως πρώτα παράσχει την γνώμη της η τοπική οργάνωση των εργαζομένων και εφόσον αυτό επιβάλλεται από τις τοπικές συνθήκες της περιοχής του.

Τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για