Περίεργη υπόθεση στις φυλακές Πάτρας – Τι βρήκαν αντί για πυρίτιδα μέσα σε φυσίγγια

Μια περίεργη υπόθεση διερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αρχές ασφάλειας, μετά από καταγγελία υπαλλήλου στη φύλαξη των φυλακών Αγίου Στέφανου στη Πάτρα ότι εντόπισε χώμα αντί για

πυρίτιδα στα φυσίγγια που χρησιμοποιούνται στα αυτόματα τυφέκια με τα οποία είναι οπλισμένοι οι εξωτερικοί φρουροί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στον διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, κατά τη διάρκεια του ελέγχου του οπλισμού λίγο πριν την ανάληψη της βάρδιας, φρουροί διαπίστωσαν ότι κάποια από τα φυσίγγια ήταν πιο ελαφριά από ότι θα έπρεπε κανονικά.

Αμέσως, έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε δυο σκοπιές και διαπιστώθηκε ότι κάποια φυσίγγια δεν περιείχαν πυρίτιδα αλλά χώμα.

Αυτό φυσικά θα είχε ως αποτέλεσμα σε περίπτωση που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, αυτά θα ήταν εντελώς ανενεργά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως, το «κουβάρι» θέλει πολύ χρόνο για να ξεμπλεχτεί καθώς στις σκοπιές εναλλάσσονται πολλά άτομα που μπορεί να φτάνουν και τα 80. Μάλιστα, κάθε φορά ο ένας φρουρός παραδίδει στον επόμενο ενώ η συγκεκριμένη παρτίδα από φυσίγγια είχαν παραληφθεί για πρώτη φορά το 2013.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, προκάλεσε πολλά ερωτήματα τόσο για το πόσα από τα φυσίγγια είχαν αχρηστεύει αλλά φυσικά και το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια.

Πάντως, στις συγκεκριμένες φυλακές υπάρχουν βαρυποινίτες και ανάμεσά τους πολύ γνωστός καταδικασμένος για διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για