Περίεργη αποφυλάκιση «νονού» από την Πάτρα – Θυμίζει… Φλώρο η υπόθεση

Eφόδους  της  ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια γιατρών, έρευνες για αποφυλακίσεις μεγαλεμπόρων ναρκωτικών από τις φυλακές Λάρισας και Ναυπλίου, αναζητήσεις στοιχείων για δύο αποφυλακισμένους νονούς της νύχτας από την Πάτρα και τη Λαμία, αλλά και για τον τρόπο που αφέθηκαν ελεύθεροι δράστες διαφόρων δολοφονιών, σε όλη την Ελλάδα, με κρίσιμες «μικροαλλαγές» σε ιατρικές γνωματεύσεις. Η περίπτωση του «νονού» που ήταν κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου θυμίζει έντονα… Φλώρο! Ο «νονός» κυκλοφορεί ελεύθερος και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει μέχρι σήμερα, αν ασχολείται και πάλι… με όσα έκανε πριν οδηγηθεί… στη «στενή»!

Οι δικαστικές αρχές έχουν εντοπίσει ένα πλέγμα ιατρών, δικηγόρων και ποινικών που ανά περιστάσεις και περιοχές βρίσκουν «πελάτες» στις φυλακές και τους πωλούν… αποφυλακίσεις με ποσά της τάξης των 20.000-70.000 ευρώ.

Με δικτυώσεις μέσω πιθανόν και σωφρονιστικών υπαλλήλων, με νοσοκομεία κρατουμένων ή ψυχιατρεία.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης με τροπολογία «οχυρώνει» τις πύλες εξόδου από τις φυλακές κρατουμένων που επιχειρούν να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων επικαλούμενοι την αναπηρική ιδιότητα.

Ήδη στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών (η οποία θα ξεσκονίσει περίπου 300 αποφυλακίσεις) βρίσκεται υπόθεση άλλου κρατούμενου ισοβίτη (ανθρωποκτονίες, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κ.ά.), ο οποίος φέρεται να πέτυχε την υφ’ όρον απόλυσή του από τις φυλακές επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία ελέγχονται ως πλαστά.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κρατούμενος κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος, όπως έγινε στην περίπτωση Φλώρου, όπου ύστερα από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού του τύπου αποφυλακίσεων η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης (σ.σ. που ήδη κατέθεσε την τροπολογία) για την ενίσχυση του άρθρου 110α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος με βάση το οποίο ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για