Πατρινός χρηματοδότης του «ταμείου» Γιατζόγλου; – Τι ερευνά η αστυνομία;

Νεαρός ποινικός, ο οποίος διέμενε επί χρόνια στην Πάτρα και που είχε συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια για ληστείες στην Αττική και στην επαρχία, φέρεται ότι είναι ο «οργανωτής» της χρηματοδότησης -με 4.000 ευρώ μέσω καταθέσεων από 28 άτομα- του 28χρονου αναρχικού Κωνσταντίνου Γιατζόγλου που κατηγορείται ως ο αποστολέας δέματος-βόμβα στον πρώην Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο.

Η εμπλοκή του ποινικού στην χρηματοδότηση του Κ. Γιατζόγλου προέκυψε από αναφορές των ατόμων που κατέθεταν τα ποσά. Σημειώνεται ότι για το ίδιο άτομο είχε εξετασθεί η συμμετοχή του για την δολοφονία -τον Απρίλιο του 2013- του Κώστα Φράγκου και του Βασίλη Σινούρη έξω από νυχτερινό κατάστημα στη οδό Σαχτούρη, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς όμως να κατηγορηθεί γι’ αυτή την υπόθεση και ν’ αρνηθεί την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ποινικός -που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού- είχε επαφές και με τον αναρχικό χώρο κι είχαν βρεθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με ομάδες αντιεξουσιαστών. Μάλιστα και ο συνεργάτης του στην «δουλειά», επίσης Πατρινός, είχε σχέση με ομάδες αναρχικών.

Ανάμεσα για τις ληστείες που κατηγορήθηκε ήταν εκείνη που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Αλιβέρι, σε βάρος χρηματαποστολής της ΔΕΗ Αλιβερίου όπου με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από τον ιδιωτικό φρουρό έναν φάκελο που περιείχε 28.500 ευρώ.

Μία άλλη ληστεία έγινε στις 14 Αυγούστου 2012 στο δρόμο Ερέτριας – Αμαρύνθου σε βάρος οχήματος διανομής της εταιρείας εμπορίας τσιγάρων ενός επιχειρηματία από την Χαλκίδα. Ο συγκεκριμένος ποινικός κι ένας συνεργός του ντυμένοι αστυνομικοί και φορώντας λευκά κράνη σταμάτησαν το βανάκι με τα τσιγάρα δήθεν για έλεγχο. Στη συνέχεια ακινητόποιησαν με περίστροφα τον οδηγό και τον συνοδηγό του οχήματος και πήραν 62.000 ευρώ που προέρχονταν από διανομές τσιγάρων.

Για τις ληστείες αυτές καταδικάσθηκε το 2016 σε 17 χρόνια κάθειρξη. Ακόμη είχαν προχωρήσει σε επιδρομές σε τράπεζες εντός κι εκτός Αττικής.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για