ΠΑΤΡΑ: Πρόταση για κατεδάφιση κτισμάτων της Ηρώων Πολυτεχνείου και νέα ανοικοδόμηση

Υπέρ της άμεσης κατεδάφισης των κτισμάτων της Ηρώων Πολυτεχνείου, που λειτουργούν ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τάσσεται ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ).
Ο Σύλλογος προτείνει τον μελλοντικό σχεδιασμό του χώρου με βάση έναν ανοικτό πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, που θα έχει για προτεραιότητα τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΑΝΑ υποστηρίζει ότι η εικόνα της Ηρώων Πολυτεχνείου στην περιοχή της μαρίνας είναι προβληματική, και επισημαίνει ότι πρέπει να τηρούνται χωρίς περιστροφές η κείμενη πολεοδομική νομοθεσία και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αναφέρει, ακόμα, ότι πρέπει να εφαρμόζονται πάντα τα προβλεπόμενα από τις πολεοδομικές μελέτες της πόλης.
Ως προς τη θέση που εκφράζει για την κατεδάφιση των κτισμάτων, ο Σύλλογος εκτιμά ότι πρέπει να γίνει άμεσα για όσα δεν έχουν αδειοδότηση και με τη λήξη της αδειοδότησης για τα υπόλοιπα.
«Εμείς ως Σύλλογος Αρχιτεκτόνων δεν στεκόμαστε μόνο στο παράνομο ή όχι του θέματος, αλλά τονίζουμε την ανάγκη της αποκατάστασης της συνέχειας των κοινόχρηστων χώρων και την ενοποίηση της προς παραχώρηση λιμενικής ζώνης με τον υφιστάμενο αστικό ιστό, ώστε να μην διακόπτεται βίαια και χωρίς σχεδιασμό η συνέχεια της λειτουργίας της πόλης» είναι η θέση του ΣΑΝΑ και παρομοιάζει το γραμμικό μέτωπο των κτισμάτων με «ένα φράγμα παρόμοιο με εκείνο της μάντρας του παλιού λιμανιού στο ιστορικό κέντρο, αλλά με άλλη λειτουργία».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για