ΠΑΤΡΑ: Επιτέθηκαν και χτύπησαν γυναίκα… για να της αρπάξουν χρήματα

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Πλατείας Ψαροφαΐου. Θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα, μητέρα γνωστής Πατρινής, δημοσίου υπαλλήλου.

Η γυναίκα περπατούσε αμέριμνη στον δρόμο όταν ξαφνικά είδε μπροστά της περίπου οκτώ πιτσιρίκια, δεν θα ήταν πάνω από 9 χρονών. «Μερικά ήταν ακόμη πιο μικρά, γύρω στα  7» είπε κάποιος γείτονας που τα είδε. Μάλιστα επεσήμανε και το ανάστημά τους: «Τα περισσότερα ήταν και κοντά, δεν ξεπερνούσαν το 1.20»! Στην αρχή η γυναίκα δεν μπορούσε να διανοηθεί τι θα συνέβαινε. Εστω και αν καταλάβαινε από τις κινήσεις τους, ότι κάποια (ανάμεσά τους και κορίτσια) είχαν άγριες διαθέσεις. Ξαφνικά είδε τα ανήλικα να την πλησιάζουν και να την χτυπούν σε όλο της το σώμα! Εβαλε τις φωνές όμως τα «καλόπαιδα» συνέχιζαν να την χτυπούν. Αποτέλεσμα; Την τραυμάτισαν στο χέρι! «Την χαριστική βολή την έδωσε ένα κορίτσι. Κρατούσε ένα σκουπόξυλο και με χτύπησε με μανία στο χέρι. Εχει μελανιάσει ενώ προκλήθηκε και γδάρσιμο» δήλωσε στον «Κόσμο» αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Απλά έβαλε τις φωνές. Με αποτέλεσμα τα ανήλικα να σταματήσουν. Η ηλικιωμένη κατάφερε να ξεφύγει, ενώ η συμμορία των ανηλίκων απομακρύνθηκε τρέχοντας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ηλικιωμένη τα παιδιά μιλούσαν ελληνικά! Η γυναίκα υπέστη σοκ από την επίθεση που δέχθηκε και έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Η «συμμορία» κατευθύνθηκε στην οδό Μίνωος.

Το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, προφανώς η ηλικιωμένη τρόμαξε και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. ‘Η μπορεί και να γνώριζε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα …βρίσκεις την άκρη! Ιδιαίτερα όταν πρωταγωνιστές είναι ανήλικοι. Όμως η επέμβαση της Αστυνομίας κρίνεται επιβεβλημένη αν αναλογισθούμε ότι η ανήλικη συμμορία μπορεί να επιτεθεί ξανά!

Και θα πρέπει να σημειωθεί πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτές οι συμμορίες ανηλίκων λαμβάνουν «εντολές» από τους γονείς τους. Δημιουργούν «πανικό» στο υποψήφιο θύμα τους, με σκοπό όχι να του προκαλέσουν σωματική βλάβη, αλλά να καταφέρουν να πάρουν χρήματα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για