Λουκέτο… λόγω ΔΕΗ σε γνωστή ψησταριά της Πάτρας! Πώς οδηγήθηκε στο αξιέξοδο

Άλλο ένα «λουκέτο» το οποίο ήχησε για τα καλά πριν από μία εβδομάδα. Και εκεί που κάποιος έβλεπε ένα «ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί» ξαφνικά αντικρίζει… μαζεμένες καρέκλες και τραπέζια και «χάνει» τη μυρωδιά του καλού ψητού. Γιατί αν μη τι άλλο οι «Ναυάρχων Γεύσεις» ήταν μία από τις κορυφαίες σε ποιότητα ψησταριές της Πάτρας.

Ωστόσο η κρίση είναι απρόβλεπτη και όπως φάνηκε σε αυτή την περίπτωση βρήκε «κερκόπορτα» να χτυπήσει το κατά τα φαινόμενα «θωρακισμένο» μαγαζί μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή ψησταριά που έκλεισε προ ημερών στην Τριών Ναυάρχων, δεν οδηγήθηκε σε αυτή την αρνητική εξέλιξη λόγω αναδουλειάς ή έλλειψης τζίρων, αλλά λόγω υπερβολικών εξόδων, φορολογίας και της ΔΕΗ.

Η επιχείρηση χρωστούσε ένα σημαντικό ποσό στην ΔΕΗ, που έφτασε να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Η κατανάλωση ρεύματος ήταν αυξημένη, κατά καιρούς έμπαιναν διάφορες προτεραιότητες στις πληρωμές, είναι γνωστό πως ο ιδιοκτήτης αντιμετώπισε και βαρύτατο πλήγμα με την υγεία της συζύγου του και έτσι φθάσαμε στο «λουκέτο».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επιχείρηση βλέποντας ότι ο λογαριασμός ανέβαινε «ψηλά» αποφάσισε να προχωρήσει σε διακανονισμό (ίσως κάπως αργά) δίνοντας ως προκαταβολή το ποσό των 5.000 ευρώ και ρυθμίζοντας τα υπόλοιπα σε δόσεις.

Η ΔΕΗ όμως απαίτησε με βάση τα όσα έχουν αποφασισθεί σε κεντρικό επίπεδο, το ποσό να ήταν στα 12.000 ευρώ! Η επιχείρηση αδυνατούσε να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό, και τελικά η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και προχώρησε και σε αφαίρεση του ρολογιού της.

Αποτέλεσμα: Το μαγαζί έκλεισε και μαζί με αυτό έμειναν άνεργοι τουλάχιστον 10 άτομα που εργάζονταν σε αυτό, βγάζοντας το μεροκάματο. Άλλοι δέκα προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων, άλλο ένα κατάστημα έβαλε λουκέτο μια και η Κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ (και όχι το τοπικό υποκατάστημα) δεν επιτρέπει ρυθμίσεις με τις οποίες να μπορεί να επιβιώσει ο μέσος επιχειρηματίας που οφείλει.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για