Δυτική Ελλάδα: Τραγικές καταστάσεις! Στο «σφυρί» 7.500 ακίνητα μόλις λήξει ο νόμος Κατσέλη

Τραγικές προοιωνίζονται οι καταστάσεις για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας μέσα στο χειμώνα, εξ αιτίας της σωρείας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητράκη, της Κίνησης Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών (ΚΥΚΑ), ο οποίος μίλησε στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, μόνο μέσα στον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 74 πλειστηριασμοί ακινήτων στην Αχαϊα και 171 συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, οι 50 από τους οποίους αφορούν κατοικίες.

Αναλυτικότερα, για την Αχαϊα έχουν προγραμματιστεί 50 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Πάτρα, από τους οποίους οι μισοί (25) αφορούν κατοικίες, 4 στην Αιγιάλεια, 11 στη Δυτ. Αχαΐα –όλοι για κατοικίες- και 9 στα Καλάβρυτα (1 κατοικία).

Αυτο όμως που θα «έρθει» με το νέο έτος αναμένεται να είναι ακόμα χειρότερο, καθώς  ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον νόμο Κατσέλη, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, με πολλούς πολίτες να «τρέχουν» μέχρι την τελευταία στιγμή να ενταχθούν σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον κ. Μητράκη, από τα στοιχεία της ΚΥΚΑ αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για να βγουν σε πλειστηριασμό 7.500 ακίνητα στη Δυτική Ελλάδα μόλις λήξει να ισχύει ο νόμος Κατσελη, με τους περισσότερους από αυτούς να αφορούν επαγγελματίες.

Ενα ακόμα αποτέλεσμα θα είναι να ξεκινήσουν οι εξώσεις μέσα στο καταχείμωνα, με δεκάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να βρεθούν χωρίς στέγη.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για