Αλληλεγγύη σε γιατρούς σε Κρήτη και Μυτιλήνη από τον Σύλλογο ανειδίκευτων ιατρών Αχαΐας

Σαν σωματείο δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους ειδικευόμενους συναδέλφους που καταδικάστηκαν στη δίκη παρωδία του «αλκοόλ». Αντίστοιχα εκφράζουμε τη θλίψη μας και την οργή μας για το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Μυτιλήνη συναδέλφου ειδικευόμενου.

Και τα δύο περιστατικά στοχοποιούν τους ανθρώπους που δουλεύουν με τις χειρότερες συνθήκες στα Νοσοκομεία , με απλήρωτες εφημερίες, χωρίς τα προβλεπόμενα ρεπό, ενώ υποτίθεται οτι ταυτόχρονα  εκπαιδεύονται. Τη στιγμή που οι ειδικευόμενοι  ιατροί έχουν επιλέξει να μη μεταναστεύσουν και να δώσουν τη μάχη στα νοσοκομεία της χώρας τους σε αντίξοες συνθήκες, αντί να αντιμετωπίζονται με σεβασμό , είναι οι πρώτοι που δέχονται επιθέσεις ως κυματοθραύστης της δυσαρέσκειας, ενώ είναι οι τελευταίοι που έχουν λόγο.

Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια στη δουλειά μας , το δικαίωμα στην εκπαίδευση και αρνούμαστε να λειτουργούμε υπό καθεστώς τρομοκρατίας . Όλοι οι δήθεν λεβέντες να στρέψουν την οργή τους εκεί που υπάρχουν οι ευθύνες και όχι σε αυτούς και αυτές που εργάζονται για τη Δημόσια Υγεία . Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους φορείς και το υπουργείο να πάρουν θέση.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για