ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Κατάλληλο» προς λειτουργία το ΓΕΛ Καμαρών…αλλά με εργασίες επούλωσης «πληγών» από μικροσεισμούς!

«Καρπούς» απέδωσε η αστραπιαία αντίδραση της Διοίκησης της «Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» του Δήμου Αιγιάλειας, στο αίτημα της Διεύθυνσης του Γενικού Λυκείου Καμαρών για έλεγχο στατικότητας του Σχολικού Συγκροτήματος,εξαιτίας ρωγμών που εμφανίστηκαν – μέσα κι έξω – από πρόσφατες μικρές σεισμικές δονήσεις που είχαν μάλιστα επίκεντρο και την περιοχή που εδρεύει!
Κατόπιν έντονων πιέσεων προς το Υπουργείο Υποδομών, κατέστη δυνατή η άμεση αποστολή κλιμακίου – σήμερα Τετάρτη 16/6/2014 – αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τον Μηχανικό του πρώην «Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων» κ.Σπηλιόπουλο και τον εκπρόσωπο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δρίτσα, παρουσία του Προέδρου της «Σ.Ε» Δημ.Τριανταφυλλόπουλου, της Προέδρου της Τ.Κ Καμαρών Σ.Τασινού και της Διευθύντριας του σχολείου Στ.Αλεξανδροπούλου.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο των ειδικών, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, το κλιμάκιο κατέληξε πως το κτίριο του Σχολικού Συγκροτήματος Καμαρών
(Γυμνάσιο-Λύκειο), κατασκευής περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄70, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας που να το καθιστά ακατάλληλο, ωστόσο σε Ειδική Έκθεση που θα εκπονήσει και θα σταλεί, αρχικά στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε» κ. Δρούλια και κατόπιν στην «Σ.Ε» και στην «Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιάλειας, θα ζητούνται συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης των φθορών ( και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας), τις οποίες σε όλα τα εντοπισμένα σημεία του σχολικού κτιρίου του ΓΕΛ Καμαρών θα πρέπει να εκτελέσει ο δήμος.
Ο Πρόεδρος της «Σ.Ε» Δημήτρης Τριανταφυλλόππουλος, θα ενημερώσει προσεχώς σχετικά με την έκθεση, τόσο την «Τεχνική Υπηρεσία» για να προχωρήσει τη μελέτη και την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών, όσο και τον Δήμαρχο,ενώ λόγω της χρονικής περιόδου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και της νεοεκλεγμένης Δημοτικής Αρχής.
Με δηλώσεις του πάντως, απευθυνόμενος στην Σχολική Κοινότητα που ανησυχεί, αναφέρει:
«Γονείς, καθηγητές και μαθητές θα πρέπει να πειστούν ότι στο σχολείο δεν διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο και πως σταδιακά,με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα αποκατασταθούν όσα οι ειδικοί επέδειξαν.Η κοινή προσπάθεια θα συνεχιστεί χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας»!

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για