Πάτρα: Απόψε πάμε στ΄άρματα – Παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων στις 8

Στη αποψινή παρέλαση στις ώρα 8μμ στο κέντρο της Πάτρας θα εμφανιστούν για πρώτη φορά φωταγωγημένα τα άρματα. Με αφετηρία την συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη τα άρματα που θα παρελάσουν και το Σάββατο θα παρελάσουν στην Κορίνθου και θα σταθμεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Α΄ ώστε να τα επεξεργάζεται από κοντά ο κόσμος και να φωτογραφίζεται μαζί τους σε μια πραγματικά φαντασμαγορική βραδιά.

ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ

-«Βασιλιάς Καρνάβαλος»

Ο φετινός Καρνάβαλος είναι ένας γελωτοποιός. Ένας τεράστιος γελωτοποιός που σατιρίζει το γέλιο πολλών καταστάσεων σε πολλά επίπεδα (κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά κλπ).

Ο γελωτοποιός είχε την πιο δύσκολη θέση δίπλα στον Βασιλιά τα παλαιότερα χρόνια γιατί έπρεπε να ανακουφίσει τον άρχοντα από τα προβλήματα και τα άγχη του. Έτσι και ο δικός μας Βασιλιάς Καρνάβαλος θα προσπαθήσει να δώσει λίγη χαρά και ξεγνοιασιά στους θεατές και καρναβαλιστές κάνοντάς τους να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητά τους με τα τόσα προβλήματα.

-«Βασίλισσα του Χιονιού»

Το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού. Το κεφάλι της Βασίλισσας του Χιονιού (εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι) πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονανθρώπων. Το άλογό της σε κεντρική-δεσπόζουσα θέση «φιλοξενεί» τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Ιωάννα Κυπραίου, η οποία θα χαιρετά θεατές και καρναβαλιστές μοιράζοντας χαμόγελα και φιλιά.

-«Ευρωπαϊκός Νότος»

Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με μορφές μυρμηγκιών, δέσμιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από τον Ευρωπαϊκό Βορρά που σατιρίζεται με την Υδρόγειο.

-«Μόνο με μάγια θα σωθούμε»

Το Τζίνι, ο Μάγος και η Μάγισσα του Βουντού συνθέτουν μια… μαγική ατμόσφαιρα. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, μόνο με μάγια θα σωθούμε.

-«Βοήθεια μας ληστεύουν»

Τερατόμορφοι τραπεζίτες αναποδογυρίζουν φουκαράδες πολίτες. Πίσω τους το σήμα κατατεθέν της χώρας, η Ακρόπολη.

-«Όλη η πόλη Καρναβάλι»

Καλλιτεχνικό άρμα με το κεφάλι ενός τράγου και πίσω μια χρυσή μάσκα

-Καλλιτεχνικό Άρμα

Το κεφάλι ενός παλαιού Καρνάβαλου πλαισιωμένο από μυθικά πλάσματα-νεράιδες.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για