Παναγιώτης Λαλιώτης: "Κοινωνική κοροϊδία το κοινωνικό μέρισμα"

Αχαΐα: Περιοδεία στα ορεινά το Πάσχα για τον Παναγιώτη Λαλιώτη

Με ιδιαίτερη χαρά, κι εφέτος το Πάσχα, ζήσαμε εκτός των άλλων και την Ανάσταση των χωριών μας.

Ένα σκηνικό χαράς στήθηκε σε κάθε σπιτικό της ορεινής Αχαΐας με πρωταγωνιστές τους ηλικιωμένους ανθρώπους της υπαίθρου που ξανάσμιξαν με παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αυτές τις ημέρες στη γενέθλια γη.

Αυτές τις εικόνες έζησε στη διάρκεια περιοδείας του στα χωριά της ορεινής Αχαΐας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης, εισπράττοντας τη χαρά των ανθρώπων που παρά τις δεκαετίες που κουβαλούν στις πλάτες τους παραμένουν πιστοί και κρατούν «ζωντανά» τα εγκαταλελειμμένα χωριά τους με τους λιγοστούς κατοίκους.

Όπως τόνισε, ο κ. Λαλιώτης, η επίσκεψη των ετεροδημοτών στον τόπο τους δεν είναι απλά μια παραδοσιακή απόδραση. Είναι ο μόνος κρίκος που τους συνδέει με τις ρίζες τους.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, εισέπραξε όμως, και τα παράπονα των ηλικιωμένων κυρίως, κατοίκων της ορεινής Αχαΐας για την εγκατάλειψή τους από την Πολιτεία.

Ενδεικτικά του ανέφεραν, την έλλειψη υγειονομικής κάλυψης, την έλλειψη επικοινωνίας, αφού σε αρκετά χωριά δεν εκπέμπουν καν τα τηλεοπτικά κανάλια, τα προβλήματα μετακίνησής του λόγω της ελλιπούς συγκοινωνίας, αλλά και της άθλιας κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το επαρχιακό και δευτερεύων εθνικό οδικό δίκτυο, και άλλα.
Παράλληλα, ο κ. Λαλιώτης μίλησε και με νέους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα, λόγω και της κρίσης, και επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Όπως τόνισε, όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους πρέπει να τους στηρίξει η Πολιτεία, καθώς εκτός των άλλων, αποτελούν το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ερημώσει.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για