Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ κατά το πρότυπο των απογευματινών ιατρείων

Θέματα νοσοκομείων, αλλά και του νέου πρωτοβάθμιου φορέα υγείας (ΠΕΔΥ) θα ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο -σκούπα που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, το επόμενο διάστημα ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων θα εισάγονται τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, κατά το πρότυπο των απογευματινών ιατρείων.

Σχολιάζοντας τον νέο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι ένα μετρό που θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργιά των νοσοκομείων.«Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα απευθύνονται στους χειρουργούς των απογευματινών χειρουργείων, το ίδιο και όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Έτσι θα αποσυμφορηθούν τα πρωινά χειρουργεία» εκτίμησε ο υπουργός.

Παράλληλα, με το νέο νομοσχέδιο θα συνεχιστεί ο ανασχεδιασμός των κλινών με έμφαση στις περιοχές που χρειάζονται κρεβάτια και τμήματα, ενώ θα ενεργοποιηθούν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αρχής γενόμενης από τα μαγειρεία των νοσοκομείων. Οπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, πρέπει να απενοχοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική πρωτοβουλία.«Ο,τι μπορεί να βοηθήσει το ΕΣΥ, θα προωθηθεί» πρόσθεσε.

Ριζικές αλλαγές έρχονται και στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων με βάση τις διακομιδές και τις νοσηλείες ασθενών. Τα νοσοκομεία που κάνουν διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, κάτι που γίνεται κυρίως από τα νοσοκομεία της περιφέρειας προς την αττική, τότε το περιστατικό θα χρεώνεται στο νοσοκομείο αποστολής και σε εκείνο της υποδοχής, όπως γίνεται σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για